Mâncare picantă de cartofi cu țelină - de post

Postat de elucubratiiculinare in Mancaruri de post
13 Mar 2012 | 5956 vizualizari
Mâncare picantă de cartofi cu țelină - de post

Ingrediente

  • 500 g cartofi,
  • 500 g țelină,
  • 2 cepe,
  • 50 ml ulei,
  • 1 linguriță praf chilli,
  • 2 ardei iuți verzi,
  • o conservă cu roșii,
  • o legătură mărar,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare

Se curăță cartofii, se spală și se taie rondele. Se curăță țelina, se spală și se taie în două sau trei, în funcție de mărime, după care se feliază. Feliile de țelină ar trebui să fie aprox. egale cu feliile de cartofi.

Încingem uleiul și prăjim cartofii, un pic să se rumenească- nu e nevoie sa-i prăjim de tot. Când sunt gata, se scot într-un castron și se păstrează la cald. Prăjim și țelina, la fel cum am procedat și cu cartofii, după care se scoate și se pune peste cartofi. Curățăm ceapa, se toacă mărunt și se călește în uleiul în care am prăjit cartofii și țelina. Adăugăm ardeii iuți tocați mărunt și aducem în tigaie cartofii și țelina. Amestecăm ușor și lăsăm la foc mic 5 minute.

Presărăm praful de chilli și adăugăm roșiile din conservă tocate mărunt împreună cu sosul lor. Lăsăm la foc mic 5 minute, amestecând ușor. Condimentăm cu sare și piper. Presărăm mărar verde tocat mărunt.

Când servim mai adăugăm câte un ardei iute în farfurie - pentru cei care vor mâncarea mai picantă.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mâncare picantă de cartofi cu țelină - de post" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciuperci umplute

Postat de Irina

Ciuperci umplute

Ciupercile curatate si spalate bine le-am asezat intr-o tava gen Tefal (antiaderenta). Am oprit doua ciuperci mai mari si le-am tocat cubulete. La fel am procedat si cu ardeiul gras....

Citeste continuarea

Mancare de post - Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Postat de merisor67

Mancare de post - Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Separam palariile ciupercilor de cozi si indepartam pelicula de deasupra palariilor. Este optional a indeparta pelicula de deasupra, dar eu prefer sa o elimin. Spalam ciupercile si le lasam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.03.2012, 16:27
place
la 13.03.2012, 17:48
la 13.03.2012, 17:51
ce buna e!!!
la 13.03.2012, 17:57
mmmm picant
la 13.03.2012, 18:04
ce bun

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking