Mâncare rustică de cartofi

Postat de diaconta in Mancaruri de legume
29 Iul 2012 | 4395 vizualizari
Mâncare rustică de cartofi

Adică o mâncare aşa mai „de la ţară”.Nu vă lăsaţi amăgiţi de aspectul mai puţin estetic,vă garantez că sunt foarte buni.Cel puţin mie îmi aduce aminte de de copilărie şi de mâncărurile pregătite de bunica mea.Nu erau fiţoase,folosea ingrediente obişnuite şi la îndemână,dar erau făcute cu multă dragoste.Iar m-am aşternut la poveşti,mai bine să vă spun reţeta,că nici măcar nu primesc galbeni pe vorbele astea.

Ingrediente

  • Cartofi din cei noi,cam1 kg am pus eu,voi puneţi în funcţie de poftă şi persoanele adunate la masă
  • 2 fire ceapa verde
  • Marar si patrunjel verde
  • 5 linguri de iaurt
  • 100 gr cascaval
  • Sare
  • Piper
  • Ulei de masline

Mod de preparare

Pentru început am pus o hârtie de copt pe gratarul aragazului.Am pus cartofii spalati pe gratar,am pus putin ulei pe fiecare si i-am presarat cu sare grunjoasa.I-am lasat sa se coaca.I-am mai întors din când în când.

Când s-au copt i-am scos,i-am lasat sa se raceasca ,apoi i-am curatat si i-am taiat cubulete.

Iaurtul l-am amestecat cu ceapa verde si verdeata taiate marunt.

Am pus sare si piper peste cartofi,apoi sosul de iaurt si i-am amestecat usor sa nu se zdrobeasca.I-am amestecat direct în vasul de ceramica in care i-am pus la cuptor.

Deasupra am razuit cascaval si am pus la cuptor pana cand s-a topit cascavalul si s-a rumenit putin.

Cam atât a durat mâncarica mea.Sigur ca era altceva daca cartofii erau copti în cuptorul bunicii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mâncare rustică de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (48)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mancare rustica de cartofi cu chiftelute si afumatura

Postat de RuxyRux

Mancare rustica de cartofi cu chiftelute si afumatura

Carnea se toaca impreuna cu o ceapa, se amesteca cu doua linguri de ulei si un ou si se framanta, se mai adauga si doua linguri de apa si se amesteca bine. se pune sare dupa gust( sau din ochi)....

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.07.2012, 21:43
Yumiiiii..nu e sofisticata dar mie tare imi placeeeee!!
la 29.07.2012, 21:44
bun bun
la 29.07.2012, 21:49
cam da asa
la 29.07.2012, 21:59
Care rustică? Unii ar da bani buni să mănânce aşa ceva, ca la bunica
la 29.07.2012, 22:09
Cred si eu Padre,doar nu platim la pensiuni pentru mancare traditionala cam la fel de mult ca pentru cine stie ce meniu dichisit de restaurant?

Vezi toate comentariile (48)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking