Ingrediente
- Cartofi din cei noi,cam1 kg am pus eu,voi puneţi în funcţie de poftă şi persoanele adunate la masă
- 2 fire ceapa verde
- Marar si patrunjel verde
- 5 linguri de iaurt
- 100 gr cascaval
- Sare
- Piper
- Ulei de masline
Mod de preparare
Pentru început am pus o hârtie de copt pe gratarul aragazului.Am pus cartofii spalati pe gratar,am pus putin ulei pe fiecare si i-am presarat cu sare grunjoasa.I-am lasat sa se coaca.I-am mai întors din când în când.
Când s-au copt i-am scos,i-am lasat sa se raceasca ,apoi i-am curatat si i-am taiat cubulete.
Iaurtul l-am amestecat cu ceapa verde si verdeata taiate marunt.
Am pus sare si piper peste cartofi,apoi sosul de iaurt si i-am amestecat usor sa nu se zdrobeasca.I-am amestecat direct în vasul de ceramica in care i-am pus la cuptor.
Deasupra am razuit cascaval si am pus la cuptor pana cand s-a topit cascavalul si s-a rumenit putin.
Cam atât a durat mâncarica mea.Sigur ca era altceva daca cartofii erau copti în cuptorul bunicii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mâncare rustică de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (48)
|