Ingrediente
- 600 gr cartofi albi
- 1 ceapa medie
- 2-3 linguri de ulei
- 3 căței de usturoi
- 500 gr roșii bine coapte
- 300 gr carnati
- 4-5 castraveciori murati
- 1 morcov murat
- 2-3 buc. gogosari murati
- 200 ml apa fierbinte
- sare si piper
- cimbru
- 1 foaie de dafin
- patrunjel si marar verde
Mod de preparare
Spalam bine cartofii, ii curatam si ii tocam in cuburi mari.
In uleiul incins, prajim carnatii taiati in bucati mici pana se rumenesc bine, apoi ii scoatem si adaugam cartofii.
Ii lasam sa se coloreze usor, intorcandu-i pe toate partile, fara a se patrunde definitiv. Scoatem cartofii si adaugam ceapa tocata solzisori si 2 catei de usturoi tocati rondele. Cand incepe ceapa sa-si schimbe culoarea, o stropim cu apa fierbinte sa nu capete gust de prajeala.
Adaugam rosiile decojite si tocate marunt, putin cimbru, 1-2 foi de dafin, sare si putin piper.
Lasam sosul sa fiarba pana devine mai consistent, apoi adaugam cartofii, carnatii si muraturile tocate marunt si tinute in apa rece 8-10 minute. Completam cu putina apa fierbinte si lasam mancarea sa fiarba pana scade lichidul.
O mai asezonam cu condimente, dupa gust si adaugam spre final un catel de usturoi razuit.
Dupa stingerea focului, adaugam verdeata tocata marunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare scazuta de cartofi cu castraveti in saramura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|