Mancare scazuta de cartofi cu castraveti in saramura

Postat de AdrianUdrea in Mancaruri de legume
9 Aug 2020 | 6652 vizualizari
Mancare scazuta de cartofi cu castraveti in saramura

Una dintre mancarurile pe care le pregatim cel mai des, vara, dupa ce punem cateva borcane cu castraveciori in saramura este aceasta mancare scazuta de cartofi cu castraveti in saramura. Chiar daca se pot servi alaturi de mancare, castravetii murati, gatiti odata cu mancarea ii influenteaza total gustul. Este o mancare usor acrisoara ce merge servita rece, pe tot parcursul verii si nu numai.

Ingrediente

  • 600 gr cartofi albi
  • 1 ceapa medie
  • 2-3 linguri de ulei
  • 3 căței de usturoi
  • 500 gr roșii bine coapte
  • 300 gr carnati
  • 4-5 castraveciori murati
  • 1 morcov murat
  • 2-3 buc. gogosari murati
  • 200 ml apa fierbinte
  • sare si piper
  • cimbru
  • 1 foaie de dafin
  • patrunjel si marar verde

Mod de preparare

Spalam bine cartofii, ii curatam si ii tocam in cuburi mari.

In uleiul incins, prajim carnatii taiati in bucati mici pana se rumenesc bine, apoi ii scoatem si adaugam cartofii.

Ii lasam sa se coloreze usor, intorcandu-i pe toate partile, fara a se patrunde definitiv. Scoatem cartofii si adaugam ceapa tocata solzisori si 2 catei de usturoi tocati rondele. Cand incepe ceapa sa-si schimbe culoarea, o stropim cu apa fierbinte sa nu capete gust de prajeala.

Adaugam rosiile decojite si tocate marunt, putin cimbru, 1-2 foi de dafin, sare si putin piper. 

Lasam sosul sa fiarba pana devine mai consistent, apoi adaugam cartofii, carnatii si muraturile tocate marunt si tinute in apa rece 8-10 minute. Completam cu putina apa fierbinte si lasam mancarea sa fiarba pana scade lichidul.

O mai asezonam cu condimente, dupa gust si adaugam spre final un catel de usturoi razuit.

Dupa stingerea focului, adaugam verdeata tocata marunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare scazuta de cartofi cu castraveti in saramura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Cartofi noi cu marar si usturoi

Postat de CameliaComan

Cartofi noi cu marar si usturoi

Umplem un castron cu apa. Adaugam cartofii. Ii curatam cu un cutit, ii spalam, apoi ii punem la fiert intr-o oala cu apa si sare. Ii fierbem pentru aproximativ 10 minute. Eu i-am verificat cu o...

Citeste continuarea

Musaca de dovlecei cu carne de pui

Postat de eumimi

Musaca de dovlecei cu carne de pui

Fierbem carnea de pui. Calim ceapa tocata marunt, adaugam carnea de pui tocata si rosiile date pe razatoarea cu ochiuri mari. Lasam la calit 10-15 minute. Adaugam sare, piper, maghiran si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.08.2020, 13:51
Buna mancarica
la 09.08.2020, 13:59
la 09.08.2020, 14:38
la 09.08.2020, 18:05
la 09.08.2020, 18:49
buna, buna!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking