Mancare scazuta de cartofi cu castraveti in saramura

Postat de AdrianUdrea in Mancaruri de legume
9 Aug 2020 | 6667 vizualizari
Mancare scazuta de cartofi cu castraveti in saramura

Una dintre mancarurile pe care le pregatim cel mai des, vara, dupa ce punem cateva borcane cu castraveciori in saramura este aceasta mancare scazuta de cartofi cu castraveti in saramura. Chiar daca se pot servi alaturi de mancare, castravetii murati, gatiti odata cu mancarea ii influenteaza total gustul. Este o mancare usor acrisoara ce merge servita rece, pe tot parcursul verii si nu numai.

Ingrediente

  • 600 gr cartofi albi
  • 1 ceapa medie
  • 2-3 linguri de ulei
  • 3 căței de usturoi
  • 500 gr roșii bine coapte
  • 300 gr carnati
  • 4-5 castraveciori murati
  • 1 morcov murat
  • 2-3 buc. gogosari murati
  • 200 ml apa fierbinte
  • sare si piper
  • cimbru
  • 1 foaie de dafin
  • patrunjel si marar verde

Mod de preparare

Spalam bine cartofii, ii curatam si ii tocam in cuburi mari.

In uleiul incins, prajim carnatii taiati in bucati mici pana se rumenesc bine, apoi ii scoatem si adaugam cartofii.

Ii lasam sa se coloreze usor, intorcandu-i pe toate partile, fara a se patrunde definitiv. Scoatem cartofii si adaugam ceapa tocata solzisori si 2 catei de usturoi tocati rondele. Cand incepe ceapa sa-si schimbe culoarea, o stropim cu apa fierbinte sa nu capete gust de prajeala.

Adaugam rosiile decojite si tocate marunt, putin cimbru, 1-2 foi de dafin, sare si putin piper. 

Lasam sosul sa fiarba pana devine mai consistent, apoi adaugam cartofii, carnatii si muraturile tocate marunt si tinute in apa rece 8-10 minute. Completam cu putina apa fierbinte si lasam mancarea sa fiarba pana scade lichidul.

O mai asezonam cu condimente, dupa gust si adaugam spre final un catel de usturoi razuit.

Dupa stingerea focului, adaugam verdeata tocata marunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare scazuta de cartofi cu castraveti in saramura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chiftelute din legume

Postat de xana

Chiftelute din legume

Dovleacul fara coaja si taiat in bucati se pune la fiert pentru cca 20 de minute, apoi il zdrobim cu o furculita. Ceapa taiata marunt se caleste in 2 linguri de ulei de masline pana se inmoaie....

Citeste continuarea

Fasole batuta

Postat de TAB1TA

Fasole batuta

Fasolea se spala, se pune la inmuiat si se lasa pana a doua zi. Daca este posibil, schimbati apa din cand in cand de cateva ori. A doua zi, se pune apa la fiert intr-o oala si se adauga fasolea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.08.2020, 13:51
Buna mancarica
la 09.08.2020, 13:59
la 09.08.2020, 14:38
la 09.08.2020, 18:05
la 09.08.2020, 18:49
buna, buna!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking