Mancare scazuta de cartofi cu castraveti in saramura

Postat de AdrianUdrea in Mancaruri de legume
9 Aug 2020 | 6726 vizualizari
Mancare scazuta de cartofi cu castraveti in saramura

Una dintre mancarurile pe care le pregatim cel mai des, vara, dupa ce punem cateva borcane cu castraveciori in saramura este aceasta mancare scazuta de cartofi cu castraveti in saramura. Chiar daca se pot servi alaturi de mancare, castravetii murati, gatiti odata cu mancarea ii influenteaza total gustul. Este o mancare usor acrisoara ce merge servita rece, pe tot parcursul verii si nu numai.

Ingrediente

  • 600 gr cartofi albi
  • 1 ceapa medie
  • 2-3 linguri de ulei
  • 3 căței de usturoi
  • 500 gr roșii bine coapte
  • 300 gr carnati
  • 4-5 castraveciori murati
  • 1 morcov murat
  • 2-3 buc. gogosari murati
  • 200 ml apa fierbinte
  • sare si piper
  • cimbru
  • 1 foaie de dafin
  • patrunjel si marar verde

Mod de preparare

Spalam bine cartofii, ii curatam si ii tocam in cuburi mari.

In uleiul incins, prajim carnatii taiati in bucati mici pana se rumenesc bine, apoi ii scoatem si adaugam cartofii.

Ii lasam sa se coloreze usor, intorcandu-i pe toate partile, fara a se patrunde definitiv. Scoatem cartofii si adaugam ceapa tocata solzisori si 2 catei de usturoi tocati rondele. Cand incepe ceapa sa-si schimbe culoarea, o stropim cu apa fierbinte sa nu capete gust de prajeala.

Adaugam rosiile decojite si tocate marunt, putin cimbru, 1-2 foi de dafin, sare si putin piper. 

Lasam sosul sa fiarba pana devine mai consistent, apoi adaugam cartofii, carnatii si muraturile tocate marunt si tinute in apa rece 8-10 minute. Completam cu putina apa fierbinte si lasam mancarea sa fiarba pana scade lichidul.

O mai asezonam cu condimente, dupa gust si adaugam spre final un catel de usturoi razuit.

Dupa stingerea focului, adaugam verdeata tocata marunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare scazuta de cartofi cu castraveti in saramura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Imam Bayildi - vinete umplute reinterpretate

Postat de katty

Imam Bayildi - vinete umplute reinterpretate

Taiem codita la vinete si le taiem in doua jumatati. Crestam fiecare jumatate, presaram cu sare si le lasam la scurs pentru 1/2 de ora. Coacem ardeii kapia pe plita si ii curatam de coaja....

Citeste continuarea

Dovlecei umpluti cu de toate

Postat de panacris

Dovlecei umpluti cu de toate

Dovlecelul se curăță, apoi se taie pe din două transversal, se curăță de semințe, apoi se pun cele două bucăți într-un vas termorezistent, se stropesc cu puțin ulei de măsline...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.08.2020, 13:51
Buna mancarica
la 09.08.2020, 13:59
la 09.08.2020, 14:38
la 09.08.2020, 18:05
la 09.08.2020, 18:49
buna, buna!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking