Mancare taraneasca duminicala

Postat de mihaelar63 in Pui
19 Feb 2016 | 4240 vizualizari
Mancare taraneasca duminicala

   Mult imi place aceasta mancare simpla, taraneasca cu gust de copilarie. O mancam cand mergeam la bunica din Horoatul-Crasnei, Salaj .  Se face o  supa limpede cu carne  de pasare si legume.  Se scurge zeama  in care se vor fierbe taitei sau galuste de gris. Carnea si legumele se folosesc pentru felul doi. Totul era folosit in mod judicios si in acelasi timp cu economie.     Am primit de la soacra pasare proaspata taiata, necongelata. Legume tot din aceeasi sursa. Mancare are o savoare deosebita cu ingrediente de la tara .

Ingrediente

  • 1/2 pasare de curte
  • 6 morcovi
  • 6 cartofi
  • 2 cepe
  • 2 foi dafin
  • 1 ardei iute
  • 1 lingurita piper
  • 1 felie telina
  • 1 gogosar
  • 1 ardei verde
  • sare
  • 150 ml ulei / untura proaspata
  • 1 legatura patrunjel verde

Mod de preparare

  1. Carnea de pasare se  curata, se portioneaza si se spala temeinic.
  2. Legumele se curata si se spala.
  3. Puneti la fiert carnea cu legumele intregi, piper, foi de dafin si sare.
  4. Eu le-am fiert in oala sub presiune timp de 45 minute.
  5. Scurgeti carnea si legumele de zeama.
  6. Zeama de carne poate fi folosita ca baza pentru o supa/ ciorba. Se pot fierbe taitei in ea sau galuste de gris . Ceapa  se arunca.
  7. Intr-un vas de fonta cu pereti grosi puneti ulei si prajiti carnea pana devine rosiatica .
  8. Trageti carnea deoparte si prajiti si morcovii.
  9. Adugati cartofii si amestecati.Tasati zdrobind usor.
  10. Puteti praji legumele pana aproape fac crusta.
  11. Incorporati in amestec mult patrunjel tocat.
  12. Puteti incorpora pentru gust si 2-3 polonice cu supa fierbinte daca doriti un amestec mai moale.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare taraneasca duminicala" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cocos in vin (Coq au vin)

Postat de vio_dreams

Cocos in vin (Coq au vin)

Taiem bucati pulpele si pieptul de cocos (al meu a fost de tara) . Le spalam si le punem intr-o caserola cu capac . Adaugam morcovul si ceapa curatate si taiate bucati. Turnam deasupra vinul...

Citeste continuarea

Piept de pui la grill cu branzeturi

Postat de rocsi_1612

Piept de pui la grill cu branzeturi

Spalam pieptul de pui si il tamponam cu un servetel. Il taiem pe jumatate astfel incat sa il subtiem, dar nu il taiem pana in capat. Dupa ce l-am subtiat, il batem usor cu un ciocan de snitele,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.02.2016, 06:30
Delicioasă
la 19.02.2016, 07:19
Asa mult imi place genul acesta de mancaruri taranesti, ma duc cu gandul la bunica mea
la 19.02.2016, 07:35
Buna!
la 19.02.2016, 08:33
buna buna
la 19.02.2016, 09:20

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking