Mancarica "Adunare generala" (de post)

Postat de Patricia_Iordache_79 in Mancaruri de post
5 Apr 2013 | 12607 vizualizari
Mancarica "Adunare generala" (de post)

Mi-a placut mult aceasta denumire pe care o da prietena mea acestui preparat pe care il fac pentru zilele de post si nu numai. Asadar...sa vedem cine participa la adunarea generala ;)

Ingrediente

  •  1 ceapa uscata mare;
  •  2 fire ceapa verde;
  •  1/2 telina mica;
  •  2 morcovi potriviti;
  •  1 ardei gras/capia;
  •  10 cartofi mici;
  •  2 catei usturoi;
  •  400 gr. mazare (conserva sau congelata);
  •  2 linguri pasta de ardei rosu;
  •  1 lingura bulion;
  •  2 foi de dafin;
  •  sare;
  •  piper;
  •  o mana de patrunjel verde tocat;
  •  o mana de marar verde tocat;
  •  ulei (pentru calit legumele);
  •  aproximativ 1 l. apa

Mod de preparare

Punem cratita pe foc, adaugam uleiul (cat sa acopere in strat fin fundul acesteia). 

Cat se incinge uleiul tocam ceapa, telina si ardeiul in bucatele mici, morcovii rondele si pisam ustuoiul. Adaugam totul peste uleiul incins si amestecam ca sa nu se lipeasca. Adaugam apa calduta si acoperim cu un capac.

Pana incepe sa fiarba apa, taiem cartofii in bucati potrivite apoi ii adaugam in apa care fierbe.

Punem sare, piper si foile de dafin si lasam sa fiarba 15-20 minute.

Adaugam mazarea (eu am avut din conserva si deja era fiarta), pasta de ardei si bulionul. Amestecam, potrivim de sare si mai lasam 5 minute (fara sa punem capacul, ca sa nu se cojeasca mazarea), oprim focul.

Adaugam verdeata tocata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica "Adunare generala" (de post)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Fasole batuta

Postat de Oana

Fasole batuta

Ca sa fiarba mai repede, este bine sa lasi fasolea la inmuiat in apa rece cel putin 10 ore sau peste noapte. Scurge apoi apa si spala bine fasolea inmuiata, apoi pune-o la fiert in apa...

Citeste continuarea

Mancare de urzici cu orez si ciuperci

Postat de susu

Mancare de urzici cu orez si ciuperci

Curatam urzicile si le spalam in mai multe  ape in felul urmator: le punem in chiuveta plina cu apa si le luam cu mana scurgandu-le de apa astfel incat daca exista pamant sa ramana la fund....

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.04.2013, 10:46
vin la masa
la 05.04.2013, 10:49
Hahaha,eu fac o ciorbita pe care o numesc asa. Imi place mancarica ta!
la 05.04.2013, 10:52
Te astept, Dia!
Mena...se pare ca denumirea este si prin alte zone ale tarii Pup!
la 05.04.2013, 10:55
la 05.04.2013, 11:04
Foarte buna mancarica ta Vin si eu daca mai ai loc la masa

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking