Salata de orez prefiert

Postat de Ina in Mancaruri de post
2 Ian 2011 | 17618 vizualizari
Salata de orez prefiert

Orezul prefiert este un orez integral de culoare galbuie, care pastreaza in el mult mai bine vitaminele, decat orezul obisnuit. Fierbe un pic mai greu decat orezul obisnuit, dar este mult mai gustos si nu se lipesc boabele intre ele.

Ingrediente

  • 200 g.  orez prefiert
  • 1morcov
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapa
  • 300 g. ciuperci
  • 80 g. masline fara samburi
  • delikat/ sare
  • piper
  • busuioc maruntit

Mod de preparare

Punem orezul la fiert, in apa clocotita, cu putina sare. Cand e gata, scurgem surplusul de apa ( cum procedam la paste ).

Separat calim legumele feliate ( ceapa, morcovul, ardeiul ) in putin ulei. Adaugam ciupercile bucati si lasam sa fie bine cuprinse. Cand legumele sunt calite amestecam in acestea orezul  si mai lasam pe foc 2-3 minute. Condimentam cu sare, piper si busuioc maruntit , apoi adaugam si maslinele .

Servim ca atare, in zilele de post, sau ca garnitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de orez prefiert" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Salata de orez cu legume si piept de pui

Postat de katty

Salata de orez cu legume si piept de pui

Taiem pieptul in cubulete potrivite.  Intr-o tigaie de tip wok punem 1 lingura ulei de masline. Lasam uleiul sa se incinga si punem pieptul de pui. Prajim la foc iute, adaugand sare si...

Citeste continuarea

Salată de orez cu bambus

Postat de elucubratiiculinare

Salată de orez cu bambus

Se călește orezul în o lingură ulei de măsline. Se adaugă 500 ml apă și se lasă să fiarbă până se absoarbe toată apa. Se condimentează cu sare. Se scoate din cratița...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.01.2011, 12:52
f bunnnn
la 02.01.2011, 12:57
ce-mi place cum arata si ce prezentare frumoasa
la 02.01.2011, 13:00
Multumesc, dragelor!
la 02.01.2011, 13:11
sigur foarte bun si prezentarea este prima
la 02.01.2011, 13:24
stai sa vezi prezentare la deserturi, ca am dat-o in bara de sarbatori ))

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking