Ingrediente
- 1 pulpă superioară de curcan (dezosată);
- 2 morcovi;
- 2 cepe;
- 1 păstârnac;
- 6 cartofi albi, potriviți;
- 750 ml. supă caldă și limpede de curcan;
- 250 ml. suc gros de roșii;
- 10 boabe de piper;
- 2 foi de dafin (rupte în bucăți);
- 1/2 legătură de pătrunjel;
- 3 linguri de ulei;
- sare după gust.
Mod de preparare
Curățăm carnea de pielițe și tendoane și o tăiem bucăți mici, cât o înghițitură.
Într-o tigaie încingem uleiul și punem carnea. O dăm la foc mic, să se înăbușe uniform, învartind ocazional în tigaie. Carnea va lăsa suc propriu pe care îl lăsăm să se evapore.
Între timp, pregătim celelalte ingrediente (în ordinea pregătirii le vom și adăuga în tigaie; după fiecare adăugare de ingrediente amestecăm picurând câteva linguri cu supă pentru a preveni arderea):
- curățăm morcovii și îi feliem subțire;
- curățăm cepele și le tocăm mărunt;
- curățăm păstârnacul și îl tăiem bucăți cât mai subțiri;
- curățăm cartofii și îi tăiem bucăți potrivite.
După ce am adăugat toate legumele în tigaie, punem treptat și supă, pănă la consistența dorită.
După ce carnea și legumele s-au pătruns suficient adăugăm boabele de piper, foile de dafin și sucul gros de roșii. Lăsăm la foc mic pentru încă 10 minute, timp în care pregătim verdeața. Condimentăm cu sare după gust. Oprim focul, punem verdeața tocată și acoperim cu capac.
Servim caldă, cu salate de sezon, mujdei, ardei iuți etc.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mâncărică de cartofi cu carne de curcan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|