Mâncărică de cartofi cu carne de curcan

Postat de ela2015 in Curcan
7 Ian 2016 | 9114 vizualizari
Mâncărică de cartofi cu carne de curcan

Vă invit să savurăm împreună o "mâncărică" bună și plină de savoare! 

Ingrediente

  • 1 pulpă superioară de curcan (dezosată);
  • 2 morcovi;
  • 2 cepe;
  • 1 păstârnac;
  • 6 cartofi albi, potriviți;
  • 750 ml. supă caldă și limpede de curcan;
  • 250 ml. suc gros de roșii;
  • 10 boabe de piper;
  • 2 foi de dafin (rupte în bucăți);
  • 1/2 legătură de pătrunjel;
  • 3 linguri de ulei;
  • sare după gust.

Mod de preparare

Curățăm carnea de pielițe și tendoane și o tăiem bucăți mici, cât o înghițitură.

Într-o tigaie încingem uleiul și punem carnea. O dăm la foc mic, să se înăbușe uniform, învartind ocazional în tigaie. Carnea va lăsa suc propriu pe care îl lăsăm să se evapore.

Între timp, pregătim celelalte ingrediente (în ordinea pregătirii le vom și adăuga în tigaie; după fiecare adăugare de ingrediente amestecăm picurând câteva linguri cu supă pentru a preveni arderea):

- curățăm morcovii și îi feliem subțire;

- curățăm cepele și le tocăm mărunt;

- curățăm păstârnacul și îl tăiem bucăți cât mai subțiri;

- curățăm cartofii și îi tăiem bucăți potrivite.

După ce am adăugat toate legumele în tigaie, punem treptat și supă, pănă la consistența dorită.

După ce carnea și legumele s-au pătruns suficient adăugăm boabele de piper, foile de dafin și sucul gros de roșii. Lăsăm la foc mic pentru încă 10 minute, timp în care pregătim verdeața. Condimentăm cu sare după gust. Oprim focul, punem verdeața tocată și acoperim cu capac.

Servim caldă, cu salate de sezon, mujdei, ardei iuți etc.

Poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mâncărică de cartofi cu carne de curcan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Rulada de curcan cu urda si rosii uscate

Postat de Oana

Rulada de curcan cu urda si rosii uscate

Se imparte carnea in doua bucati, se taie si apoi se bate cu ciocanul de snitele pana se obtin doua bucati mari de carne ce pot si umplute si rulate. Pentru umplutura , se amesteca branza cu...

Citeste continuarea

Chiftelute cu spaghete in vas Zepter

Postat de Irina

Chiftelute cu spaghete in vas Zepter

De cate ori pregatesc chiftelute cu spaghete imi vine in minte scena din desenul animat "Doamna si vagabondul", in care trag amandoi, el si ea din aceeasi pasta, pana li se ating...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.01.2016, 18:52
Mie sa mi-o dai chioara, fara carne..
la 07.01.2016, 18:55
Cu drag Cleme! Si mie imi place tare mult cand e simpla!
la 07.01.2016, 19:23
Tot fără carne o vreau și eu!
la 07.01.2016, 19:23
buna buna
la 07.01.2016, 19:26
bun bun

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking