Măr în sos de caramel à la Ionix

Postat de ionix in Prajituri
22 Feb 2010 | 3971 vizualizari
Măr în sos de caramel à la Ionix

Este o reteta à la minute inventata de mine, ar trebui s-o inregistrez la OSIM undeva :):):D

Ingrediente

  • 1 mar
  • 1 lingura cu zahar brun
  • 1 lingura cu unt
  • 2 linguri cu iaurt
  • 1 lingurita cu faina

Mod de preparare

Marul de spala, se curata de coaja, se taie-n doua si se taie felii.

Intr-o tigaie de Teflon punem zaharul la  caramelizat.

Cand zaharul s-a caramelizat punem untul si amestecam pentru a se omogeniza.

Dupa ce am incorporate untul in caramel, adaugam iaurtul si amestecam bine. Punem merele in tigaie si le lasam circa 2 minute

Presaram lingurita cu faina in sosul format, indepartand intr-un colt al tigaii merele, si amestecam bine fara a face cocoloase.

Lasam 2 minute amestecand intruna pentru a intra bine sosul in mere.

Eu le-am servit alaturi de inghetata si sos de fructe de padure dar marul merge perfect si simplu.  

 

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Măr în sos de caramel à la Ionix" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu iaurt si mere umplute

Postat de oanapl

Desert prajitura cu iaurt si mere umplute

Pentru blat: separi albusurile de galbenusuri. Bati albusurile spuma cu sarea, adaugi treptat zaharul si bati pana se intareste compozitia, apoi incorporezi pe rand: galbenusurile, uleiul...

Citeste continuarea

Desert cosulete din aluat fraged cu gem si bezea cu nuci

Postat de merisor67

Desert cosulete din aluat fraged cu gem si bezea cu nuci

Preparare aluat fraged. Pentru aluatul fraged amestecăm într-un bol, gălbenușurile cu un praf de sare, zahărul, untura, smântâna și untul rece, tăiat în cubulețe....

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.02.2010, 16:17
la 22.02.2010, 17:11
la 22.02.2010, 17:12
mersi Miha.... Roxy, ti-am facut pofta??? daca da, ia trenul pan' la Bucuresti
la 22.02.2010, 17:28
iau avionul sa ajung mai repede sa mai gasesc ceva ...
la 22.02.2010, 17:30
pai, n-am facut decat o portie... se face repede si pe moment... asa ca, poti sa vii si pe jos c-o sa gasesti

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking