Margarete cu ciuperci si sos rosu--reteta la steamer pentru copii

Postat de adnia in Mancare copii
8 Sep 2013 | 5130 vizualizari
Margarete cu ciuperci si sos rosu--reteta la steamer pentru  copii

Asa cum arata si titlul, postarea de azi se indreapta cu precadere spre copii--nu ca n-ar fi si pe placul adultilor:). Fiind mereu in cautare de noi idei si combinatii care sa-l atraga pe Sclifosila, am realizat aceste minunate margarete in care i-am ascuns ciupercutele, asa, sa nu-si dea seama...ca altfel, le cam scoate din farfurie:)) Si ca sa fie tacamul complet, am adaugat si niste masline negre, care in starea lor naturala parca sunt pietre ce i se opresc in gat in permanenta:)) Daca aveti si voi asa ceva pe-acasa (atat copii, cat si pietre-masline:) ar fi o idee buna sa incercati si voi reteta...la mine a mers la fix si m-a impulsionat sa continui cu inventiile!

Ingrediente

  • 2 oua
  • 2-3 linguri apa
  • faina cat cuprinde,
  • Pentru a forma aluatul
  • 2 ciuperci champignon proaspete
  • 6-7 masline mamouth (ideal ar fi fara samburi)
  • 1 fir ceapa verde
  • 1 cubulet cascaval
  • 1 lingura seminte marar (sau marar proaspat)
  • 2 rosii coapte bine
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 catel usturoi
  • sare, piper
  • condimente

Mod de preparare

 Intai formam aluatul de taietei dintr-un ou, 2-3 linguri apa, 1 praf de sare si faina. Framantam aluatul si-l lasam sa se odihneasca 30 min.
Intre timp, preparam umplutura: punem in mixer ciupercile taiate bucati, maslinele curatate de samburi si feliate, 1 ou, seminte de marar, sare, piper. Mixam pana devine o pasta moale. Lasam deoparte.
Razuim cascavalul pe razatoarea fina. Lasam deoparte
Preparam sosul: mixam rosiile, ardeiul gras, usturoiul si condimentele.Lasam deoparte.
Luam aluatul de taietei si-l intindem in foaie fina. Decupam margaretele, cu ajutorul unui decupator de fursecuri. Pe jumatate din margarete, punem 1 lingurita mica umplutura de ciuperci cu masline, iar deasupra putin cascaval ras. Lipim deasupra margaretele ramase. Pt. o mai mare siguranta, sigilam marginile florilor cu apa (eu chiar am apasat putin marginile florilor, formand petalele). In final, floricelele mele aratau ca niste pernute frumoase.
Pregatim steamerul: punem in primul compartiment vasul special pt. fiert orez, in care turnam sosul de rosii, iar in celelalte doua compartimente repartizam margaretele. Setam aparatul pe 20 minute.
Scoatem margaretele intr-un bol si turnam sosul de rosii deasupra. Lasam 10 minute sa se patrunda.
Servim caldute, eventual cu putin cascaval deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Margarete cu ciuperci si sos rosu--reteta la steamer pentru copii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Postat de Pungasa_Rogue

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Cu ajutorul unui ciocan pentru bucatarie se bate carnea, apoi se spala, se da cu sare si se presara boiaua peste ea.  Intr-o farfurie se pune...

Citeste continuarea

Cornulete cu magiun de prune si nuci

Postat de Ksenya

Cornulete cu magiun de prune si nuci

Adaugam intr -un bol drojdia si cu zaharul, frecam cu o lingurita pana devine lichida adaugam laptele si pudram putina faina, lasam pentru 10 minute. Intre timp, intr-un castron, adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.09.2013, 18:24
la 08.09.2013, 18:32
la 08.09.2013, 18:39
buna idee
la 08.09.2013, 18:43
Tare bune!
la 08.09.2013, 19:02
Ce frumusele sunt!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking