Margarete cu inghetata de kiwi si menta

Postat de postavaru in Dulciuri
13 Iul 2011 | 4372 vizualizari
Margarete cu inghetata de kiwi si menta

Cum bine stiti, nu refuz niciodata o inghetata...sau doua...sau trei :))). Pentru inghetata m-am inspirat de la Gaby iar margaretele le am din caietul mamei mele dragi (ea le umplea cu crema).

Ingrediente

  • Pentru margarete:
  • 150 g unt
  • 1/2 cana zahar
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 2 oua
  • ~20 linguri faina
  • Pentru inghetata:
  • 650 g smantana pentru frisca
  • 7 linguri zahar
  • 4 galbenusuri + 4 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 5 kiwi
  • 5 linguri sirop de menta

Mod de preparare

Pregatim margaretele:

Mixam bine untul cu zaharul si galbenusurile. Batem bine albusurile cu un praf de sare iar apoi adaugam spuma peste compozitia de galbenusuri. Adaugam faina treptat si framantam pana nu se mai lipeste aluatul de mana.

Rupem bucatele de aluat si il punem in formele unse cu unt, apasand cu degetul. Dam formele la cuptor, la foc potrivit, pana se rumenesc usor

Pregatim apoi inghetata:

Mixam bine smantana cu zaharul iar apoi o dam la frigider. Amestecam galbenusurile cu zaharul iar apoi le punem pe foc mic, pana se topeste zaharul. Amestecam continuu. Dam apoi deoparte si lasam sa se raceasca. Curatam fructele de kiwi si le pasam cu furculita. Scurgem sucul lasat si apoi adaugam siropul de menta. Amestecam frisca batuta cu galbenusurile racite iar apoi o impartim in doua parti.

Una din parti o punem peste kiwi si amestecam usor pana se omogenizeaza. In frisca ramasa adaugam zaharul vanilat.

Intr-un vas punem 2-3 linguri din compozitia de vanilie iar apoi 2-3 linguri din cea de kiwi cu menta. Alternam cele doua compozitii, pana le epuizam.

Dam apoi vasul la congelator pentru 3-4 ore. Scoatem apoi inghetata de la congelator. Umplem fiecare margareta cu inghetata si ornam cu caramel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Margarete cu inghetata de kiwi si menta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert cheescake cu fructe de padure

Postat de panacris

Desert cheescake cu fructe de padure

Biscuții se sfărâmă sau se mărunțesc cu ajutorul robotului. Între timp se topește untul. Într-un vas mare se pun biscuții mărunțiți, untul topit, amestecându-se...

Citeste continuarea

Chec fara coacere

Postat de panacris

Chec fara coacere

Rahatul tăiat bucățele se topește împreună cu untul, într-un vas cu fundul gros, cca. 10 minute la foc mic. Biscuiții, brioșele, feliile de chec se mărunțesc,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.07.2011, 14:50
ce frumusele sunt
la 13.07.2011, 14:52
Multumesc Adina
la 13.07.2011, 15:03
ooo la laaaa..ceva de vis
la 13.07.2011, 15:16
pfff, ce pofta mi-eeee! E asa cald aici, ar merge o inghetata!
la 13.07.2011, 15:16
Rocsi scumpa

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking