Marmelada din flori de tei

Postat de adnia in Dulceata / Gem
22 Iun 2013 | 7324 vizualizari
Marmelada din flori de tei

Stiu ca in Sud s-au trecut teii, dar la munte abea acum sunt in plina floare..si parfum! Asa ca n-am putut sa nu profit si m-am pus pe cules...si pe treaba:))

Ingrediente

  • 100 gr. flori de tei (doar floarea, nu si frunzulitele care le insotesc)
  • 750 ml apa
  • 750 gr. zahar
  • zeama de la 1 lamaie

Mod de preparare

Se aleg intai florile (se rup cele 2 frunzulite care sunt atasate de codita, deoarece acestea dau un gust amar preparatului), se clatesc usor in apa rece, apoi se lasa la uscat pe un prosop absorbant. Se prepara un ceai concentrat din apa si flori (se fierb cca 15 minute), apoi se mixeaza cu totul foarte bine in blender, pana obtinem o pasta foarte fina si vascoasa (veti vedea ca teiul elibereaza un soi de pectina, care ajuta la legarea marmeladei). Se pune din nou pe foc, impreuna cu zaharul si se amesteca din cand in cand, sa nu se prinda de fundul oalei (eu am folosit una din fonta). Se lasa la fiert pana scade la jumatate. Se ia de pe foc si se mai lasa 15-20 minute la racorit. Apoi se mixeaza din nou compozitia, de data aceasta adaugand zeama de lamaie, lingura cu lingura. Se toarna imediat in borcane sterilizate, se etanseaza cu capacul si se intorc cu fundul in sus pt. cateva secunde, pt. a se forma vidul. Se lasa sa se raceasca lent, dupa care se transfera in camara.

Eu sunt foarte incantata, deoarece teiul si-a pastrat parfumul si aroma, iar particulele extrem de fine de flori reprezinta o sursa foarte buna de fibre,deosebit de benefice in procesul de digestie.

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Marmelada din flori de tei" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Gem de prune grase si aromate

Postat de Constelatialeu

Gem de prune grase si aromate

Am spalat prunele, le-am desfacut de pe sambure si le-am taiat in 4, le-am asezat in tuci, am pus zahar peste ele, am amestecat bine sa tavalesc toate prunele prin zahar, am asezat tuciul pe foc,...

Citeste continuarea

Dulceata din petale de bujori

Postat de panacris

Dulceata din petale de bujori

Bujorii achiziționați din piață sau culeși din grădină, se spala sub un jet de apă rece, apoi se lasă la uscat în glastră. Petalele se rup cu grijă sau se taie cu foarfeca,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.06.2013, 11:27
oooo, ce bunatate ai facut!
la 22.06.2013, 11:27
Din asta chiar n-am mâncat.Cred că are o aromă deosebită. Bravo!
la 22.06.2013, 11:40
si pt. mine e o premiera, Padre! dar imi place foarte mult, asa ca va deveni obinuinta s-o prepar de acum!
la 22.06.2013, 12:14
la 22.06.2013, 13:12

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking