Marshmallow fondant

Postat de postavaru in Dulciuri
8 Mai 2012 | 10480 vizualizari
Marshmallow fondant

De ziua piticului meu am vrut sa incerc fondantul din bomboane marshmallo. Am sperat sa fie mai bun decat pasta de zahar si se pare ca nu am sperat degeaba. Mi-am injumatatit munca si asta este un lucru bun, ca tot stau foarte prost cu timpul :D. Fondantul a fost mai elastic si mai usor de modelat decat pasta de zahar iar musafirii nu l-au mai lasat in farfurie pe motiv ca e prea dulce. Pana acum v-am prezentat doar plusurile acestui fondant, dar sa va povestesc si care este minusul lui, pentru ca eu doar un minus am gasit. Fondantul are o culoare rozalie din cauza bomboanelor. Eu nu am avut timp sa caut alte bomboane si am folosit cele de la Haribo, care sunt alb cu roz. Astfel daca aveti nevoie de fondant alb, cu aceste bomboane este mai greu. Eu nu am avut nevoie de fondant alb, asa ca totul a fost perfect. Dar sa va povestesc cum se "fabrica".

Ingrediente

  • 300 g bomboane marshmallow
  • 4 linguri apa
  • 70 g margarina Rama
  • 750 g zahar pudra
  • 100 g amidon

Mod de preparare

Punem bomboanele intr-un castron inalt si le stropim cu 4 linguri de apa. Bagam vasul la cuptorul cu microunde timp de 1 minut sau le topim pe bain marine. Ele se vor umfla destul de mult.

Intr-un vas punem margarina taiata bucatele, amidonul si zaharul pudra care neaparat trebuie dat prin sita. Turnam deasupra bomboanele topite. Aveti mare grija ca sunt fierbinti. Incepem sa amestecam cu o lingura pana incepe sa se omogenizeze apoi vom amesteca cu mana unsa cu ulei.

Cernem pe masa de lucru 2-3 linguri de zahar pudra si rasturnam fondantul pe masa. Framantam pana cand nu se mai lipeste de mana. Fondantul va absorbi zaharul cernut pe masa.

Formam o bila pe care o invelim in folie alimentara si o lasam la loc racoros (nu in frigider!). Eu l-am lasat in camara pana a doua zi.

Inainte sa il utilizam il desfacem din folie si il bagam 20 de secunde in cuptorul cu microunde iar apoi il putem intinde pe masa pe care am cernut putin zahar pudra.

Pentru tortul lui Dragos am facut o portie de fondant verde si inca o jumatate de portie pentru restul culorilor.
Am folosit coloranti Wilton. Daca vreti sa colorati fondantul intr-o singura culoare, puteti adauga colorantul cand incepeti sa framantati fondantul cu mana.

Cam asta e toata povestea fondantului din bomboane marshmallow.

Reteta am descoperit-o la Anto, si tare ma bucur ca am incercat-o.

Daca ti-a placut reteta noastra "Marshmallow fondant" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (42)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort elegant

Postat de Valclaudia

Tort elegant

Fondantul: Pentru fondantul din bomboane Marshmallow am postat reteta zilele trecute. ( http://www.bucataras.ro/retete/fondant-din-bomboane-marshmallow-63647.html ) Blaturile:...

Citeste continuarea

Fondant din bomboane Marshmallow

Postat de Valclaudia

Fondant din bomboane Marshmallow

Bomboanele le-am impartit in doua vase incapatoare de plastic (cate 150 gr. in fiecare vas). In 2 paharele mici de tuica am pus cate 2 linguri apa rece,apoi in fiecare paharel am dizolvat cate...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.05.2012, 23:48
Frumos
la 08.05.2012, 23:50
Multumesc
la 09.05.2012, 00:06
la 09.05.2012, 00:12
am asteptat reteta,noroc ca n-am zile de nastere sa ma puna sa le fac tort
la 09.05.2012, 01:12
Stiam reteta de fondant cu marshmallow, dar fara margarina si este destul de ok. Dar pentru ca urmeaza trei torturi importante si pentru ca ai laudat atat aceasta varianta, am s-o incerc si eu. Tortul acesta este minunat si vesel ca o zi de vara.

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking