Mazare boabe cu pulpe de pui

Postat de mihaelaradu in Pui
3 Aug 2011 | 8570 vizualizari
Mazare boabe cu pulpe de pui

Ingrediente

  • 1 conserva de mazare boabe sau o punga de mazare (congelata/proaspata)
  • 3-4 ciocanele de pui
  • 1 morcov
  • 1 ceapa mica (dupa preferinta, eu nu am pus acum deloc)
  • 1 ardei
  • 3-4 linguri bulion sau pasta de rosii
  • 1 lingura faina

Mod de preparare

Pulpele se spala bine. Morcovii se curata, se spala si se taie rondele. Ardeiul se taie cubulete.

Intr-o cratita, calim legumele intr-o lingura de ulei. Adaugam pulpele pe care le lasam la calit 2-3 minute. Stingem cu apa rece, atat cat sa acopere carnea si lasam sa fiarba pt 10 min.

Mazarea spalata se adauga peste pulpele aproape fierte. Se mai fierb impreuna 10-15 minute (pana carnea se desprinde de pe os). 

Pregatim rantasul/ ingrosala: 1 lingura de faina se freaca bine cu bulionul (sa nu se faca cocoloase). Adaugam si putina zeama de pe mazare ca sa aducem sosul la aceasi temperatura. Condimentam cu putina vegeta sau 1 cub knorr. Se mai lasa sa dea 2-3 clocote cu ingrosala.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mazare boabe cu pulpe de pui" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mancarica de mazare si ciuperci cu pui

Postat de vero_closca

Mancarica de mazare si ciuperci cu pui

se spala carnea si legumele si se usuca.pulpele se taie in doua daca sunt mai mari si se pun intr-o cratita sa se rumeneasca usor in ulei.se adauga ceapa verde taiata in segmente de 1 cm apoi...

Citeste continuarea

Pulpe de pui marinate in vin cu sote de mazare

Postat de medioto59

Pulpe de pui marinate in vin cu sote de mazare

Curatam,spalam si lasam la scurs pulpele. In acest timp ne ocupam de marinata. Curatam usturoiul,il pisam,adaugam un  praf de sare si amestecam. Adaugam o lingura cu ulei de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.08.2011, 16:06
buna buna
la 03.08.2011, 16:35
place
la 03.08.2011, 16:39
la 03.08.2011, 16:59
bun
la 03.08.2011, 18:15

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking