Mazare cu pui

Postat de alice_ciobanu in Pui
14 Mai 2012 | 4226 vizualizari
Mazare cu pui

E timpul de curatenie in rafturile din congelator... asa ca ultimul pachet de mazare verde, stransa de cu toamna, din gradina din spatele casei, l-am folosit pentru o mancare de mazare. Preferata lui R. Asta asa ca sa nu mai zica:" bai...da' o mazare nu faci si tu? numai cu scortisoara si ghimbir? hai, te rog...."(sa nu mai zic de salamul de biscutit, cu care il tot fentez de mai bine de juma' de an, of...). Asa ca azi la pranz: Mazare cu pui

Ingrediente

  • 4 pulpe de pui
  • 7-8 felii subtiri de bacon
  • vreo 800 gr mazare verde
  • o ceapa
  • 300 gr rosii cherry
  • 1/2 cana suc de rosii
  • sare si piper proaspat macinat
  • frunze dafin
  • ulei masline

Mod de preparare

Carnea de pui o spalati si o puneti la fiert in nitica apa rece. Dati-i apoi cateva clocote bune, pana ce carnea e tare la atingere, dar nu trebuie sa fie fiarta. Scoateti-o si lasati-o putin la racorit. 

Luati fiecare bucata de carne si o inveliti in fasiile de bacon. Intr-un vas jena sau ceva termoizolant puneti o bucata de folie de aluminiu, dubla decat lungimea tavii. Puneti in ea bucatile de carne invelite in bacon crud, stropiti-le cu ulei de masline si presarati sare si piper proaspat macinat. Inveliti-le in restul de folie de aluminiu, astfel incat sa aveti un pachet compact. Predati tava cuptorului, incalzit la 180grade si lasati acolo cam jumatate de ora. Scoateti tava si incercati sa scoateti cu grija sa nu va frigeti, folia de aluminiu, lasand in tava doar bucatile de carnita. 

Separat tocati ceapa si caliti-o in putin ulei, adaugati apoi mazarea si apa rece pana o acopera si lasati la foc potrivit pana e aproape fiarta si apa scazuta. 

Turnati mazarea in tava cu carne, puneti rosiile cherry (intregi daca sunt mici, daca sunt mai maricele taiati-le in doua-patru), cana de suc de rosii, sare, piper si frunzele de dafin. Dati iar la cuptor inca vreo jumatate de ora pana ce tot acest amestec devine scazut, gustos si toata casa miroase a mancare calda si imbietoare. Mmmm.....

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mazare cu pui" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pulpe de pui cu mazare

Postat de MotanLaOale

Pulpe de pui cu mazare

Pulpele dezosate se curata, se spala, se sterg de apa si se presara cu sare, piper si boia. Se pun la prajit intr-o cratita in ulei 4-5 minute pana isi schimba culoarea. Se scot pe o...

Citeste continuarea

Ciorba taraneasca de iunie

Postat de mihaelar63

Ciorba taraneasca de iunie

Daca preparati ciorba cu carne, prajiti putin carnea in ulei ca sa-si imprumute gustul bun. Spalati, curatati si maruntiti ceapa, ardeiul si radacinoasele. Cartofii si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.05.2012, 11:08
la 14.05.2012, 11:19
BUNA MANCARICA ASTA
la 14.05.2012, 11:26
Cata dreptate ai .
Si eu sunt la capitolul ,, eliminati verdeturile congelae ''
la 14.05.2012, 12:27
buna buna
la 14.05.2012, 12:29
Delicioasa mancarica! E perioada de golire a congelatorului! Se apropie sezonul de reumplere

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking