Mazare verde cu pipote si piept de pui

Postat de mihaelar63 in Mancaruri cu carne
21 Mar 2018 | 3089 vizualizari
Mazare verde cu pipote si piept de pui

 Am poftit la mazare verde cu pipote. Am avut pipote de la pasarile de curte ale soacra-mi. Pentru ca mi-au parut putine, am mai adaugat si niste piept de pui.

Ingrediente

  • 500 gr pipote de gaina
  • 500 gr mazare amestec mazare verde cu morcov [ congelate]
  • 300 gr piept pui [ fara piele ]
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 4 catei usturoi
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingura pasta rosii
  • 1/2 lingurita boia ardei
  • 1/2 lingurita amestec condimente Cajun
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  1. Pipotele se curata si se spala.
  2. Morcovii, usturoiul si ceapa se curata.
  3. Pentru ca fierb mai greu, am fiert separat pipotele cu morcovii intregi in apa sarata timp de 20 minute.
  4. Dupa ce fierb pipotele, se feliaza, iar morcovii se taie cuburi.
  5. Se toaca marunt ceapa si usturoiul. Se soteaza usor in ulei.
  6. Se adauga pieptul de pui taiat cubulete. Prajiti pana cand pieptul incepe sa se albeasca.
  7. Condimentati cu sare, boia si amestecul cajun.
  8. Adaugati mazarea verde cu morcovi, pipotele feliate, un pahar cu apa. Amestecati 
  9. Lasati sa fiarba inabusit 10 minute.
  10. Incercati pipota daca este bine fiarta si puneti pasta de rosii.
  11. Dupa 5 minute, gustati si condimentati daca mai este nevoie cu piper si sare.
  12. Serviti preparatul cald cu mult patrunjel tocat presarat pe deasupra.

                                 Pofta buna !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mazare verde cu pipote si piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (50)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Pilaf cu carnati afumati

Postat de sufletista

Pilaf cu carnati afumati

Intr-o cratita, adaugam 2 linguri ulei de masline, 3 linguri apa, carnatii taiati bucati si ceapa tocata marunt; prajim cca. 2-3 min cat sa lase carnatii putina grasime. Adaugam condimentele,...

Citeste continuarea

Cartofi taranesti cu carne tocata

Postat de cristeena20

Cartofi taranesti cu carne tocata

Cartofii se curata si se taie felii subtiri si nu prea mari.  Carnea o calim in alt vas: punem ulei de masline cu ceapa tocata marunt la calit, adaugam usturoiul si apoi carnea-calim bine,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.03.2018, 20:26
Cred ca nu-s "pipite", nu?
Buna mancarica
la 21.03.2018, 20:27
Am corectat deja Ina , dar nu-s'ce are ca incarca greu . Pentru o poza sta 2 minute
la 21.03.2018, 20:29
Foarte bun!
la 21.03.2018, 20:29
eu vad tot gresit
la 21.03.2018, 20:31
Vezi prea repede

Vezi toate comentariile (50)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking