Medalioane de porc cu lamaie

Postat de mihaelar63 in Porc
17 Aug 2019 | 3000 vizualizari
Medalioane de porc cu lamaie

 Daca v-ati saturat de bucati de friptura seci si ne-suculente, luati-va adio de la ele. Medalioanele cu lamaie sunt cea mai facila metoda pentru a obtine o carnita suculenta si savuroasa.

Ingrediente

  • 6 buc [600 gr ] cotlet de porc
  • 6 feliute [150 gr] slanina afumata
  • 1 lamaie
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri ulei
  • masline negre
  • frunzulite de patrunjel verde
  • piper negru macinat sau fulgi de chilli
  • sare
  • 100 ml vin alb +50 gr unt pentru sos -optional

Mod de preparare

  1. Feliile de cotlet se bat usor si se condimenteaza cu sare si piper proaspat macinat .
  2. Feliati lamaia si slaninuta afumata .
  3. Se puneintr-o tigaie uleiul si untul . Cand acestea sunt infierbintate se prajesc bucatile de carne pe ambele parti timp de 4 minute .
  4. Transferati carnea intr-o tava non-aderenta .
  5. Peste fiecare bucata de cotlet se aseaza cate o felie de slaninuta afumata si cate una de o lamaie .
  6. Daca doriti , puteti fixa toate acestea cu o scobitoare sau cu o frigaruie de lemn .
  7. Coaceti medalioanele ,30 minute la 180 grade celsius .
  8. Garnisiti fiecare bucata de medalion cu masline negre si frunzulite de patrunjel [pentru prospetime ].
  9. Serviti medalioanele de porc cu lamiie , calde , insotite de  salata si/sau garnitura preferata .
Daca ti-a placut reteta noastra "Medalioane de porc cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Retete similare

Fasole verde cu bucățele de porc

Postat de panacris

Fasole verde cu bucățele de porc

Legumele se curăță, se toacă mărunt se pun în vasul aparatului Multicooker, apoi aparatul se conectează la sursa de de curent, se alege din Meniu, programul FRY, se apasă butonul...

Citeste continuarea

Chiftelute marinate in sos de rosii

Postat de mihaelar63

Chiftelute marinate in sos de rosii

Se curata si se spala legumele si verdeturile. Carnea se feliaza cuburi si se da toaca cu ajutorul robotului de bucatarie. Taiati mai grosier verdeata, ceapa, cartofii,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.08.2019, 15:44
As cere o portie, dar sunt full
Eu am facut azi muschiulet la tava Atat de fraged si suculent
la 17.08.2019, 16:11
bune bune
la 17.08.2019, 16:12
Facem schimb , Ina . Cu toata rusine spun ca este cam de o luna si jumatate , adica vreo 50 zile ) Azi testez ceva nou
la 17.08.2019, 17:43
la 17.08.2019, 19:41
Mmmm, hai ca vin la masa!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking