Ingrediente
- 6 buc [600 gr ] cotlet de porc
- 6 feliute [150 gr] slanina afumata
- 1 lamaie
- 1 lingura faina
- 1 lingura unt
- 2 linguri ulei
- masline negre
- frunzulite de patrunjel verde
- piper negru macinat sau fulgi de chilli
- sare
- 100 ml vin alb +50 gr unt pentru sos -optional
Mod de preparare
- Feliile de cotlet se bat usor si se condimenteaza cu sare si piper proaspat macinat .
- Feliati lamaia si slaninuta afumata .
- Se puneintr-o tigaie uleiul si untul . Cand acestea sunt infierbintate se prajesc bucatile de carne pe ambele parti timp de 4 minute .
- Transferati carnea intr-o tava non-aderenta .
- Peste fiecare bucata de cotlet se aseaza cate o felie de slaninuta afumata si cate una de o lamaie .
- Daca doriti , puteti fixa toate acestea cu o scobitoare sau cu o frigaruie de lemn .
- Coaceti medalioanele ,30 minute la 180 grade celsius .
- Garnisiti fiecare bucata de medalion cu masline negre si frunzulite de patrunjel [pentru prospetime ].
- Serviti medalioanele de porc cu lamiie , calde , insotite de salata si/sau garnitura preferata .
Daca ti-a placut reteta noastra "Medalioane de porc cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|