Medalion de porc cu ciuperci

Postat de Sylvia in Porc
13 Mai 2010 | 9891 vizualizari
Medalion de porc cu ciuperci

Am facut acest fel de mancare si m-am gandit sa va impartasesc reteta, sunt multe variante de preparare eu va dau varianta la care am ajuns eu dupa mai multe incercari.

Ingrediente

  • Avem nevoie pentru 2 portii de :
  • 300 grame de carne de porc, eu am pus cotlet taiat bucatele relativ mici si subtiri, puteti face si cu felii mari si subtiri  de carne , eu prefer varianta cu bucatelele mai mici;
  • o ceapa medie taiata fin de tot,
  • 3-4 ciuperci champinion mici,
  • 2 linguri  ulei masline sau porumb ,
  • o lingurita boia,
  • sare,
  • piper,
  • 2 linguri de lapte,
  • amidon alimentar sau Maizena o lingurita

Mod de preparare

 Intr-o tigaie mai mare punem cele 2 linguri de ulei la incins si punem apoi bucatile de carne de porc condimentate in prealabil cu sare si piper si se lasam sa se rumeneasca putin pe ambele parti pret de cateva minute. Dupa aceea le scoatem la o parte si calim in ulei ceapa si ciupercile cateva minute si apoi adaugam carnea si o lingurita de boia si turnam 200 ml de apa clocotita peste.  Lasam acoperit cu un capac la foc mic timp de 15-20 minute sa se faca bine carnea de porc,

mai adaugam apa daca trebuie cat sa treaca peste bucatile de carne. La sfarsit lasam sa scada apa putin , mai dregem cu sare si piper daca trebuie si  turnam peste  cele 2 linguri de lapte amestecate cu amidonul  si lasam sa clocoteasca putin. Trebuie sa avem un sos  bine legat dar nu foate consistent. Se poate servi cu ce garnitura doriti eu am servit ieri cu cartofi piure.

Daca ti-a placut reteta noastra "Medalion de porc cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Oua posate in sos de rosii cu ardei copt si chiftelute

Postat de Pungasa_Rogue

Oua posate in sos de rosii cu ardei copt si chiftelute

Se incepe cu pregatirea chiftelutelor: carnea tocata de porc se amesteca cu ceapa (curatata de foi, spalata si tocata), usturoiul (curatat, spalat si pisat), putina sare, putin piper proaspat...

Citeste continuarea

Coaste Tex-Mex

Postat de simona72

Coaste Tex-Mex

Bucata intreaga de coaste cu carne se spala, se curata de grasimea in exces, se lasa doar putina grasime pentru a evita uscarea carnii. Se lasa sa se zvante. Pentru marinata: se pun toate...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.05.2010, 16:54
acum ma intrebam ce ne-ai mai pregatit vreau si eu ca mor dupa ciuperci azi e ziua ciupercilor,am mancat si eu
la 13.05.2010, 18:00
Mmmmmm bun ,bun pentru o cina sau un pranz rapid!
la 13.05.2010, 18:08
Foarte bun.
la 13.05.2010, 18:09
foarte bine arata.... ce pofta imi e.... super...o sa fac si eu asa bunatate....
la 13.05.2010, 18:14
si eu am venit sa gust

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking