Ingrediente
- 1 pachet aluat foetaj
- 300g branza dulce
- 100g branza feta
- 1 legatura marar verde
- 1 ardei kapia rosu
- 2 fire ceapa verde
- 50g cascaval ras
- Pentru ornat
- 1 ou
- Seminte de susan
Mod de preparare
Spalam mararul, ceapa si ardeiul si le tocam marunt. Intr-un bol, amestecam branzeturile, adaugam verdeata, ceapa si ardeiul si omogenizam. Separat, pregatim un ou batut bine, pentru uns melcisorii.
Intindem foaia de aluat, repartizam branza, pe toata suprafata lasand o margine de 2-3cm ne-acoperita, pe care o ungem cu ou batut. Rulam foaia, strans inspre marginea cu ou, care are rolul de a lipi rulada. Cu un cutit bne ascutit, taiem felii de aprox 2cm grosime, pe care le asezam culcate, intr-o tava tapetata cu gartie de copt. Cu o pensula, ungem fiecare melc cu ou batut si preseram deasupra, seminte de susan.
Punem tava in cuptorul dinainte incalzit, la foc mare, pentru 20-25’. Se pot servi calzi sau reci, simpli sau cu un pahar de lapte.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Melci cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|