Ingrediente
- Pentru aluat:
- 20 g unt
- 10 g drojdie
- 1 ou
- 100 ml lapte caldut
- un praf de sare
- o lingurita zahar
- 200-250 g faina
- Pentru umplutura:
- 8-10 linguri cu branza rasa (sarata)
- 3 linguri smantana
- 1 albus
- 1 lingura gris
- Pentru decor:
- un galbenus
- chimen
Mod de preparare
Facem o maia din drojdie, zahar,putin lapte caldut si o lasam sa creasca. Punem faina intr-un castron,adaugam oul,sarea, restul de lapte, untul moale si maiaua. Framantam bine aluatul si il lasam 20-30 minute la dospit.
Umplutura o preparam amestecand toate ingredientele.
Din aluat intindem foi mici,pe care punem cate putin din umplutura de branza si apoi rulam. Strangem bine la capete sa nu iasa umplutura si dam ruloului forma de melc.
Ungem deasupra cu galbenus de ou si presaram chimen. Punem melcii in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Dam tava la cuptor pentru 20-25 minute.
Sunt foarte buni atat calzi cat si reci, cu lapte sau iaurt. Perfecti pentru mic dejun sau pentru o gustare de dupa amiaza!
Daca ti-a placut reteta noastra "Melci cu branza si chimen" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|