Melci cu dovleac si cocos

Postat de TAB1TA in Dulciuri
19 Mar 2014 | 4437 vizualizari
Melci cu dovleac si cocos

Pentru ca imi plac mult si dovleacul si cocosul si am executat aceasta reteta. Multumesc Nicoleta pentru inspiratie.

Ingrediente

  • 1 foaie aluat de foietaj
  • 800 g dovleac
  • 100 g cocos ras
  • 200 g zahar
  • cateva picaturi esenta de vanilie
  • Pentru uns:
  • putin unt
  • cateva linguri de lapte

Mod de preparare

 Am scos din frigider foaia de aluat. 

 Am curatat dovleacul si l-am dat pe razatoarea cu gauri mari. 

 Am calit dovleacul cu zaharul si esenta de vanilie. 

 Dupa ce s-a inmuiat putin, l-am pus intr-o strecuratoare si l-am lasat sa se scurga bine sucul. Din cand in cand am apasat cu o lingura. 

 l-am lasat sa se raceasca. 

 Am intins uniform dovleacul peste foaia de aluat. Am presarat cocosul peste dovleac. 

 Am rulat strans (pe latimea foii). (Pentru a se taia mai bine feliile, se da la congelator pentru aproximativ 20 de minute sa se intareasca.) 

 Am taiat felii de 1, 5-2 cm, le-am uns cu putin unt amestecat cu cateva linguri de lapte si le-am pus in tava pe hartia de copt. 

 Am dat tava la cuptorul preincalzit la 180° C pentru 25-30 de minute.

 Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Melci cu dovleac si cocos" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (46)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert briose cu frisca si ciocolata

Postat de GeorgianaGrigorescu

Desert briose cu frisca si ciocolata

Mixam ouale spuma cu zaharul si un praf de sare. Adaugam uleiul mixand in continuare, apoi frisca lichida, omogenizam bine.  Amestecam faina cu praful de copt si cacaua si o adaugam peste...

Citeste continuarea

Desert prajitura de post cu suc de rosii

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura de post cu suc de rosii

Foile: Intr-un bol amestecam uleiul cu zaharul, apoi si cu sucul de rosii. Stingem bicarbonatul cu putina zeama de lamaie, il adaugam si pe acesta. Punem esenta de vanilie, zaharul vanilat, apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.03.2014, 15:00
la 19.03.2014, 15:01
Vladimir multumesc!
la 19.03.2014, 15:02
la 19.03.2014, 15:05
Dovleac si cocos...interesant!
la 19.03.2014, 15:08
Lau multumesc

Vezi toate comentariile (46)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking