Melci pt pachetelul copiilor

Postat de simona72 in Aperitive / Garnituri
14 Sep 2013 | 12218 vizualizari
Melci pt pachetelul copiilor

Daca tot incepem scoala de luni, va aduc o reteta ce poate inlocuii sandvisul din pachetelul copiilor, cu niste melcisori apetisanti si care se pot combina dupa preferinte si gusturi...

Ingrediente

  • pt aluat:
  • 150 ml lapte
  • 150 ml lapte batut
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri ulei de masline + 1 lingura uns masa de lucru
  • 500 gr faina 650
  • 25 gr drojdie proaspata
  • pt umplut:
  • felii de cascaval (eu am avut 4 felii de cascaval afumat +8 felii cascaval smplu)
  • felii de sunca (ce aveti si ce va place..eu am avut 10 felii sunca + 5 felii salam uscat)
  • 1 cutie cu branzica ceva fin de la Delaco
  • pt uns deasupra:
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte

Mod de preparare

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus.

Am lasat aluatul sa creasca 20-30 minute, l-am rasturnat pe masa de lucru pe care am uns-o cu o lingura ulei de masline, am intins bine aluatul cu sucitorul intr-o foaie, nu prea subtire, dar nici prea groasa. Am pus cutia de branzica, am intins-o cu o lingura pe toata suprafata aluatului, am pus peste felii de cascaval, iar peste cascaval felii de sunca si salam. Am facut sul aluatul pe lungime, l-am taiat de 2 degete grosime si am pus feliile taiate cu fata in sus intr-o tava termorezistenta unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Am mai lasat sa creasca inca 15-20 minute, am amestecat galbenusul cu laptele si am uns melcii. Am dat la cuptorul incins la 180 grade pt 20-25 minute.

Am servit cu o ceasca de lapte batut si au fost savurati!!

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Melci pt pachetelul copiilor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv bruschete calde cu ciuperci si mozzarella

Postat de rocsi_1612

Aperitiv bruschete calde cu ciuperci si mozzarella

Spalati ciupercile si le stergeti bine. Le taiati bucatele potrivite. Incingeti uleiul intr-o tigaie, puneti ciupercile, presarati sare si piper. Le inabusiti la foc potrivit, pana se...

Citeste continuarea

Oua decorate cu servetele colorate

Postat de Reli_B

Oua decorate cu servetele colorate

Spalam ouale si le punem la fiert in apa cu putina sare. Din momentul in care incepe sa fiarba apa, le lasam 5-6 minute. Le scoatem din apa si le lasam sa se raceasca, ca sa le putem tine in mana....

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.09.2013, 15:57
Delicios de bun!!! :bd
la 14.09.2013, 15:58
Minunata idee! O voi pune si eu in aplicare!
la 14.09.2013, 16:00
Foarte, foarte buni tre sa fie! Eu am facut cu aluat de foietaj si pitica isi facea de lucru cu sunca, o scotea afara sa o manance
la 14.09.2013, 16:02
super
la 14.09.2013, 16:03
Cu aşa ceva m-aş înscrie din nou la şcoală.

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking