Melci pt pachetelul copiilor

Postat de simona72 in Aperitive / Garnituri
14 Sep 2013 | 12219 vizualizari
Melci pt pachetelul copiilor

Daca tot incepem scoala de luni, va aduc o reteta ce poate inlocuii sandvisul din pachetelul copiilor, cu niste melcisori apetisanti si care se pot combina dupa preferinte si gusturi...

Ingrediente

  • pt aluat:
  • 150 ml lapte
  • 150 ml lapte batut
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri ulei de masline + 1 lingura uns masa de lucru
  • 500 gr faina 650
  • 25 gr drojdie proaspata
  • pt umplut:
  • felii de cascaval (eu am avut 4 felii de cascaval afumat +8 felii cascaval smplu)
  • felii de sunca (ce aveti si ce va place..eu am avut 10 felii sunca + 5 felii salam uscat)
  • 1 cutie cu branzica ceva fin de la Delaco
  • pt uns deasupra:
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte

Mod de preparare

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus.

Am lasat aluatul sa creasca 20-30 minute, l-am rasturnat pe masa de lucru pe care am uns-o cu o lingura ulei de masline, am intins bine aluatul cu sucitorul intr-o foaie, nu prea subtire, dar nici prea groasa. Am pus cutia de branzica, am intins-o cu o lingura pe toata suprafata aluatului, am pus peste felii de cascaval, iar peste cascaval felii de sunca si salam. Am facut sul aluatul pe lungime, l-am taiat de 2 degete grosime si am pus feliile taiate cu fata in sus intr-o tava termorezistenta unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Am mai lasat sa creasca inca 15-20 minute, am amestecat galbenusul cu laptele si am uns melcii. Am dat la cuptorul incins la 180 grade pt 20-25 minute.

Am servit cu o ceasca de lapte batut si au fost savurati!!

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Melci pt pachetelul copiilor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Carnaciori in halat de branza si cartofi

Postat de Doinavar

Carnaciori in halat de branza si cartofi

Puneti cartofii spalati la fiert in coaja, intr-un litru de apa rece, 20-25 minute. Dupa ce au fiert, lasati-i putin sa se racoreasca, curatati coaja si puneti-i intr-un castron si ii zdrobiti cu...

Citeste continuarea

Aperitiv rulada de carne tocata cu legume si cascaval

Postat de oanapl

Aperitiv rulada de carne tocata cu legume si cascaval

Mai întâi pregătești legumele sotate. Le gătești rapid într-o tigaie largă cu puțin ulei, la foc iute. Le asezonezi la final cu sare si piper și cu 1-2 cîței de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.09.2013, 15:57
Delicios de bun!!! :bd
la 14.09.2013, 15:58
Minunata idee! O voi pune si eu in aplicare!
la 14.09.2013, 16:00
Foarte, foarte buni tre sa fie! Eu am facut cu aluat de foietaj si pitica isi facea de lucru cu sunca, o scotea afara sa o manance
la 14.09.2013, 16:02
super
la 14.09.2013, 16:03
Cu aşa ceva m-aş înscrie din nou la şcoală.

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking