Melcisori si ciupercute

Postat de claudiaO in Aperitive / Garnituri
29 Noi 2013 | 7117 vizualizari
Melcisori si ciupercute

Pentru ca maine este Sfantul Andrei si pe piticul meu il cheama si Andrei, am pregatit niste aperitive demne de un pitic :)...o gradina cu ciupercute si melcisori

Ingrediente

  • Ciupercute:
  • oua 12 buc
  • rosii de marine medie 12 buc
  • ficat de pui 500gr
  • unt 100 gr
  • 1 ceapa mica si 2 catei de usturoi
  • marar
  • sare si piper
  • Melcisori:
  • sunca de praga 12 felii patrate
  • castraveciori murati 12 buc
  • branza de vaci grasa 250 gr
  • 50 gr cascaval razuit
  • unt 100 gr
  • marar
  • sare si piper
  • scobitori pt antenute si prindere si cuisoare pt ochi

Mod de preparare

Ciupercute:

Ouale se fierb tare, se decojesc si se taie pe din doua pe orizontala ;la fel si rosiile, pe care le scobim.

Scoatem galbenusurile fierte si le pasam cu furculita.

Calim ceapa si usturoiul tocate marunt in unt, dupa care adaugam ficateii de pui; ii tinem pe foc pana se patruind bine, apoi ii facem pasta si ii lasam la racit.

Amesteam compozitia de ficatei cu galbenusurile pasate si condimentam cu sare, piper si marar.

Ne apucam de format ciupercutele: umplem ouale si rosia cu pasta de ficatei si le unim.

Orman rosia cu puncte de branza topita.

Melcisorii:

Se taie castraveciorii in doua pe lungime si ii lasam sa se scurga putin.

Preparam o crema de branza din unt, branza de vaci, cascaval si marar.

Taiem feliile de sunca pe din doua si ne apucam de facut cochiliile melcisorrilor: ungem fiecare feliuta de sunca cu pasta de braza si rulam strans.

Pt asamblarea melcisorilor, crestam putin partea din castravete peste care va veni cochilia si prindem cu o jumare de scobitoare.

Antenutele melcisorilor le facem din scobitori, sau din coditele de ptrunjel, iar ochii din cuisoare. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori si ciupercute" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Dovlecel cu mar pane

Postat de ctlina

Dovlecel cu mar pane

Intr-un castron punem faina cu praful de copt, sarea si boia de ardei dulce. Se adauga alternand uleiul, apa, amestecand in continuare. Mixati albusurile cu un praf de sare, pana se vor tine...

Citeste continuarea

Oua in purgatoriu

Postat de Pungasa_Rogue

Oua in purgatoriu

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si taie marunt. Ceapa si ardeiul se pun intr-o tigaie cu 3 linguri de ulei, 50 ml apa si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.11.2013, 19:34
minunata gradina ai facut acolo
la 29.11.2013, 19:54
multumesc de aprecieri
la 29.11.2013, 23:38
la 30.11.2013, 15:31
Ce faine
la 30.11.2013, 16:18

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking