Melomacarona (biscuiti pentru Craciun)

Postat de doralinda72 in Dulciuri
17 Dec 2012 | 6792 vizualizari
Melomacarona (biscuiti pentru Craciun)

Aceste biscoturi(nu stiu exact cum sa le numesc) sunt facute in grecia impreuna cu Kourabiedes, ptr craciun. Sunt foarte simple dar e mult de migalit la ele, dar merita sa le incercati!

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 1 pahar ulei
  • jumatate pahar zahar
  • jumatate pahar suc de portocale proaspat
  • 1 cescuta cafea(espresso) coniac
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 lingura scortisoara
  • cateva nuci
  • 1 lingura bicarbonat de sodiu
  • ptr sirop:
  • 1 pahar apa
  • 1 pahar zahar
  • 1 pahar miere de albine
  • coji de portocale
  • cca 150 gr nuci macinate
  • Cuisoare cateva( nu sunt sigura cum se numesc in romana, in franceza clou de girofle)

Mod de preparare

Amestecam intai uleiul, zaharul, sucul de portocale, coniacul, coaja rasa de portocale si soda, apoi in alt bol punem faina amestecata cu scortisoara dupa care adaugam cu lingura cate putin la compozitia lichida. Amestecam cu mixerul pana se poate, apoi framantam cu mana. Aluatul trebuie sa fie destul de compact. Formele in Grecia se fac cam asa, luam cca o lingura din compozitie apoi punem pe o razatoare in partea mai mica, apasam si punem la mijloc o bucatica de nuca dupa care inchidem biscotul prin rulare. Punem la copt la 180C ptr cca 45 minute. Lasam sa se raceasca inainte de a le pune in sirop, eu le-am lasat toata noaptea. 

Ptr sirop, punem intr-o oala toate ingredientele si lasam sa fiarba cca 15 minute, apoi punem la foc mic si adaugam cate cuprind in oala, biscoturile, lasam cca 2 min pe fiecare parte apoi le scoatem pe o tava acoperita cu hartie de copt(ca sa nu se lipeasca intre ele) si presaram putina nuca deasupra. Lasam sa se raceasca inainte de a le pune intr-un platou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Melomacarona (biscuiti pentru Craciun)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cataif

Postat de privatelaura

Cataif

Alegem o forma de copt termorezistenta si o ungem bine cu unt. Desfacem intai pachetul cu taitei si asezam in forma de copt jumatate din cantitate, formand un strat egal. Nuca o macinam grosier...

Citeste continuarea

Desert cozonac cu aluat oparit

Postat de momo121

Desert cozonac cu aluat oparit

    Pentru inceput punem 100 g de faina intr-un lighean si turnam 200 ml de lapte fierbinte, amestecam si lasam sa se racoreasca putin.    Dupa ce s-a racorit, punem drojdia...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.12.2012, 12:28
la 17.12.2012, 12:38
Abia așteptam rețeta! Super!
la 17.12.2012, 12:43
imi place tot ce-ai pus acolo
la 17.12.2012, 12:54
Satisfy! esti o dulce!
la 17.12.2012, 12:54
Dia, si tu esti o bomboana!!!

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking