Ingrediente
- 4 mere,
- 2 pere,
- 50 gr migdale,
- 4 linguri de unt,
- 2 lingurite esenta de vanilie,
- 4 linguri miere,
- 1/2 lingurita scortisoara,
- 4 foi de placinta,
- 2 linguri zahar.
Mod de preparare
Intr-o tigaie topim 1 lingura de unt. Calim migdalele taiate 2 minute, apoi adaugam cubuletele de pere.
Nu uitam sa aromam amestecul cu esenta de vanilie, miere si 1/4 lingurita scortisoara. Lasam umplutura la foc mic timp de 5 minute.Curatam merele de coaja si scoatem casuta samburilor (pastram 1/2 de centimetru din casuta pentru a nu ne curge umplutura). Umplem merele cu toppingul de pere si migdale.
Topim cele 3 linguri de unt ramase. Luam fiecare foaie de placinta si o ungem cu unt topit. Asezam marul umplut in mijlocul foii. Pliem foaia pe diagonala, avand grija sa imbracam tot marul in aluat. Asezam merele intr-o tava, le pensulam bine cu unt topit si le presaram cu zahar amestecat cu 1/4 lingurita scortisoara. Coacem merele la 160 grade Celsius timp de 30 de minute.
Le sevim caldute alaturi de toppingul de pere ramas.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mere, pere...in aluat" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|