Merluciu marinat la cuptor

Postat de iri_love in Peste
18 Feb 2012 | 13528 vizualizari
Merluciu marinat la cuptor

Ingrediente

  • 2 pesti merluciu,
  • 3 morcovi,
  • 2 cepe rosii,
  • 5 linguri de otet,
  • 2 linguri de bulion,
  • 3 linguri de ulei, 
  • 500ml apa,
  • sare ,
  • piper si malai.

Mod de preparare

curatam pestele,il spalam si il taiem bucati.   

ceapa o curatam si o spalam ,apoi o taiem fidelute.  

morcovul il spalam si apoi il taiem rondele.    

pregatim un vas termorezistent in care adaugam 3 linguri de ulei ,asezam un strat de ceape ,unul de morcov si apoi unul de peste,apoi adaugam sare si piper asezand asa,pana terminam toate ingrendientele,dupa care adaugam un pahar de apa si punem o folie de aluminiu deasupra pentru a fierbe inabusit toate. 

se baga la cuptor si se lasa sa fiarba cam o ora, apoi se da folia de aluminiu deoparte si se adauga bulionul desfacut cu un pic din zeama formata din peste.   

se mai lasa la cuptor pana scade toata zeama.   

separat se trece la prepararea unei mamaligute din apa si sare si malai care o servim langa merluciul marinat.    

se poate servi si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Merluciu marinat la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Saramura de peste in stil vietnamez

Postat de AlexTeacher

Saramura de peste in stil vietnamez

Ai nevoie de mai multe tipuri de peste – eu am ales 5 pesti diferiti (fiecare isi aduce contributia la gust prin unicitatea sa). Pestii au fost eviscerati si curatati de solzi in prealabil....

Citeste continuarea

Macrou la cuptor cu legume

Postat de katty

Macrou la cuptor cu legume

Curatam si spalam toate legumele. Tocam ceapa julienne, morcovul rondele subtiri, ardeiul gras fasii, iar dovlecelul si vanata cuburi mai maricele. Usturoiul il tocam fin, iar rosiile le tocam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.02.2012, 20:40
wow,da arata tare bine,mie foameeeee
la 18.02.2012, 22:56
bun bun
la 19.02.2012, 08:20
la 19.02.2012, 08:51
Peste buuun
la 19.02.2012, 10:18

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking