Mic dejun continental

Postat de RODIMUR in Cook and smile
26 Iun 2017 | 11166 vizualizari
Mic dejun continental

În urmă cu mulți ani, am găsit această denumire ("mic dejun continental") în oferta unei agenții de turism și cum nu știam despre ce este vorba, m-am interesat. Am găsit pe internet informația căutată, la această adresă, care merită consultată la nevoie:.   http://www.family-holiday.ro/mic-dictionar-pe-intelesul-tuturor/    

Ingrediente

  • produse de panificație (pain au lait, cornuri, chifle), sau
  • produse de patiserie (croissant, pateuri sărate sau dulci)
  • unt (25-30 grame/persoană)
  • dulceață
  • miere
  • cafea, sau ceai, sau capuccino
  • zahăr
  • lapte
  • apă minerală

Mod de preparare

În versiunea oficială, turistică, micul dejun continental (complet) este cel mai economic și mai simplu de organizat, pentru că nu trebuie decât să aranjăm frumos și îmbietor masa. El se compune dintr-o băutură caldă, nealcoolică (ceai, cafea, capuccino), la care se asociază laptele.

La aceasta se adaugă meniul fix, pentru acest gen de mic dejun și anume: produse de panificație, sau de patiserie, unt, dulceață (sau miere) și apă minerală.

Am pus pe masă unt de casă, miere naturală de salcâm și dulceață de caise, producție proprie.

În afara acestui mic dejun continental, mai este micul dejun englezesc ("english breakfast") care pe lângă ceea ce există în meniul complet, mai are cârnăciori de porc, sau șuncă prăjite, ouă fierte, sau prăjite, pâine prăjită, roșii și suc de fructe.

Micul dejun american ("american breakfast") conține, în afară de ceea ce se găsește în micul dejun continental și renumitele clătite, omleta simplă, sau cu diferite ingrediente, sucul natural de fructe...

În funcție de sezon, la noi există un alt gen de mic dejun tradițional, pe care l-am găsit pe acest site: https://www.bucataras.ro/retete/mic-dejun-traditional-de-sezon-75260.html

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mic dejun continental" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Gomboti XL cu prune

Postat de privatelaura

Gomboti XL cu prune

Am curatat si am spalat cartofii. I-am gatit la aburi. Dupa ce s-au fiert, i-am scos intr-un castron, am adaugat untul si zaharul si am zdrobit cartofii bine, bine. Am adaugat ouale si am...

Citeste continuarea

Branza proaspata din lapte de vaca

Postat de Pungasa_Rogue

Branza proaspata din lapte de vaca

Se strecoara laptele intr-o cratita si se incalzeste la 35˚C, dupa care se ia de pe foc si se adauga cheagul, se amesteca laptele, apoi se lasa sa se inchege timp de o jumatate de ora la loc...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.06.2017, 14:37
Bun!
la 26.06.2017, 14:48
Mulțumesc frumos, Dante!
la 26.06.2017, 15:08
Citind rețeta ta, am devenit nostalgică după timpurile petrecute la cămin, când serveam așa ceva la mic dejun,
la 26.06.2017, 15:11
la 26.06.2017, 15:12

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking