Mici din somon

Postat de RuxyRux in Somon
9 Aug 2012 | 5112 vizualizari
Mici din somon

Magnifici!

Ingrediente

  • 3 bucati de somon taiate dintr-un file mai gros
  • condimente : ienibahar, usturoi macinat, piper negru, chimen, coriandru, chili, cimbru
  • sare de Himalaya( sau de mare, grunjoasa)
  • un varf de lingurita de bicarbonat
  • 3 linguri apa minerala
  • 2 linguri ulei de palmier
  • 3 catei de usturoi

Mod de preparare

Somonul se spala apoi se zvanta pe un prosop de hartie, se dezoseaza( cu mare atentie) si apoi se faramiteaza(cu furculita si cutitul)

Se pune in masina de cafea cate o lingurita din fiecare condiment uscat. Se macina. Din compozitia rezultata vom folosi doua lingurite pentru toata cantitatea de somon. Restul pastram pentru inca o tura de mici.

Mixam somonul la blender.

Scoatem intr-un vas compozitia si amestecam cu condimentele, sarea si usturoiul zdrobit. Punem o lingura de ulei de palmier si amestecam bine. Adaugam bicarbonatul si apa minerala si din nou amestecam( framantam).

Cu mana unsa cu ulei de palmier formam micii apoi ii punem in caserola la frigider pentru o ora si jumatate.( Desigur putem lasa si mai mult sau in cazul in care ne grabim chiar si mai putin).

Ii frigem pe gratarul uns cu putin ulei( de palmier).

Eu i-am servit la masa cu paine neagra taraneasca si cu un mustar genial cu bobite mari. Punem alaturi si cartofi pai la cuptor cu ulei de masline, rozmarin si usturoi, yamyyyyy.... Incredibil de gustosi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mici din somon" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (46)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Reteta de Lohikeitto, supa finlandeza de somon (nr.10 din Top Best Soups in the World)

Postat de Ksenya

Reteta de Lohikeitto, supa finlandeza de somon (nr.10 din Top Best Soups in the World)

  Iata cum se prepara reteta de Lohikeitto, supa finlandeza de somon  Topiți untul într-o oală. Adaugati morcovul si sotati 4 minute, adăugati prazul feliat si cartofii;...

Citeste continuarea

Salată de paste cu somon afumat

Postat de ela2015

Salată de paste cu somon afumat

Pregătim pastele conform instruţiunilor de pe ambalaj (punem apa la înfierbântat; când ajunge în punctul de fierbere adăugăm sarea, după care turnăm pastele; fierbem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.08.2012, 19:57
ce bunaciune.....parca asi da o fuga pana la tine.
la 09.08.2012, 19:59
Medi daca ai sa ii probezi o data ai sa ii vrei la nesfarsit...te astept
la 09.08.2012, 20:00
sunt convinsa ca sunt deliciosi........mmm.
la 09.08.2012, 20:01
medi sa-mi aduci si mie maine, ca-i mananc si reci, nu conteaza
la 09.08.2012, 20:01
Pup Medisor

Vezi toate comentariile (46)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking