Midii cu orez ala Burgas

Postat de Ksenya in Fructe de mare
25 Sep 2013 | 8718 vizualizari
Midii cu orez ala Burgas

Aceasta reteta am adus-o din Bulgaria de la o crescatorie de scoici.Mi-a placut atat de mult incat n-am rezistat si am facut-o si eu.A iesit la fel de delicioasa!

Ingrediente

  • 1 kg midii proapete
  • 350 g orez
  • 50 ml +50 ml ulei masline
  • 150ml vin alb sec
  • 8 catei de usturoi mai mari
  • 750 g rosii bine coapte
  • 2 cepe
  • 1 litru supa de legume
  • o jumatate de lingurita de sofran
  • o lingurita zahar
  • o jumatate de lingurita de maghiran
  • sare,piper dupa gust
  • 1 ardei iute tocat marunt (optional)

Mod de preparare

Mai intai de toate curatam midiile de nisip si de mustati si le lasam in apa.

Intr-o tigaie punem  50ml ulei ,cand uleiul s-a incins adaugam sofranul ,lasam cateva clipe 4-5 sec ,adaugam o ceapa si  4 catei usturoi tocat marunt,la foc moderat.Cand incepe ceapa sa rumenesca foarte putin adaugam orezul spalat si-l prajim nitel,adaugam  si 1 litru de supa de legume acoperim si lasam la foc mic.

Intre timp,intr-o alta oala, calim din nou cealalta  ceapa si cu cei 4 catei de usturoi, adaugam vinul si peste 2 minute rosiile blasate si pasate ,lingurita de zahar, adaugam sare si piper dupa gust . 

Acu-i  si momentul sa adaugam si ardeiul iute taiat marunt ,lasam la fiert cam 10 minute dupa care adaugam midiile acoperim si le lasam 5 minute pana se deschid toate,care nu s-au deschis le aruncam.

Lichidul care s-a format de la midii il adaugam cu un polonic peste orez,cand orezul este gata adaugam din cratita cu midii peste orez .Amestecam incet tote ingredientele ,adaugam contimentele dupa gust,acoperim si lasam 5 minute sub capac pana la servire.Se serveste cu un pahar de vin alb! Se poate adauga si patrunjel tocat,cine vrea. 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Midii cu orez ala Burgas" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Reteta de salata mediteraneana de caracatita cu fasole ochi negri

Postat de Ksenya

Reteta de salata mediteraneana de caracatita cu fasole ochi negri

Iata cum se prepara Reteta de salata mediteraneana de caracatita cu fasole ochi negri Fasolea se pune la inmuiat de cu seara, a doua zi se schimba apa si se pune la fiert .Cand este gata, se...

Citeste continuarea

Orzo cu legume de vara si creveti

Postat de Satisfyyourcravings

Orzo cu legume de vara si creveti

Crevetii se decongeleaza daca este nevoie si se usuca pe prosoape de bucatarie. Se dizolva cubul concentrat in 500 ml de apa fierbinte.  Se taie ceapa, ardeii si dovlecelul cuburi nu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.09.2013, 09:39
Bune or fi! N-am papat, dar n-as zice nu!
la 25.09.2013, 09:40
la 25.09.2013, 11:19
Super faina reteta ta!!! Bravo!!
la 25.09.2013, 11:45
la 25.09.2013, 12:27
Bun

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking