Midii cu orez ala Burgas

Postat de Ksenya in Fructe de mare
25 Sep 2013 | 8713 vizualizari
Midii cu orez ala Burgas

Aceasta reteta am adus-o din Bulgaria de la o crescatorie de scoici.Mi-a placut atat de mult incat n-am rezistat si am facut-o si eu.A iesit la fel de delicioasa!

Ingrediente

  • 1 kg midii proapete
  • 350 g orez
  • 50 ml +50 ml ulei masline
  • 150ml vin alb sec
  • 8 catei de usturoi mai mari
  • 750 g rosii bine coapte
  • 2 cepe
  • 1 litru supa de legume
  • o jumatate de lingurita de sofran
  • o lingurita zahar
  • o jumatate de lingurita de maghiran
  • sare,piper dupa gust
  • 1 ardei iute tocat marunt (optional)

Mod de preparare

Mai intai de toate curatam midiile de nisip si de mustati si le lasam in apa.

Intr-o tigaie punem  50ml ulei ,cand uleiul s-a incins adaugam sofranul ,lasam cateva clipe 4-5 sec ,adaugam o ceapa si  4 catei usturoi tocat marunt,la foc moderat.Cand incepe ceapa sa rumenesca foarte putin adaugam orezul spalat si-l prajim nitel,adaugam  si 1 litru de supa de legume acoperim si lasam la foc mic.

Intre timp,intr-o alta oala, calim din nou cealalta  ceapa si cu cei 4 catei de usturoi, adaugam vinul si peste 2 minute rosiile blasate si pasate ,lingurita de zahar, adaugam sare si piper dupa gust . 

Acu-i  si momentul sa adaugam si ardeiul iute taiat marunt ,lasam la fiert cam 10 minute dupa care adaugam midiile acoperim si le lasam 5 minute pana se deschid toate,care nu s-au deschis le aruncam.

Lichidul care s-a format de la midii il adaugam cu un polonic peste orez,cand orezul este gata adaugam din cratita cu midii peste orez .Amestecam incet tote ingredientele ,adaugam contimentele dupa gust,acoperim si lasam 5 minute sub capac pana la servire.Se serveste cu un pahar de vin alb! Se poate adauga si patrunjel tocat,cine vrea. 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Midii cu orez ala Burgas" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Arc de creveti cu orez basmati

Postat de doralinda72

Arc de creveti cu orez basmati

Curatam crevetii de carapace si cap, dar lasam cozile. Cu ajutorul cutitului, crestati pe mijloc in spate pana ajungeti la codite si crestati si coditele putin ptr ca prin fierbere, va lua forma...

Citeste continuarea

Calamar pane

Postat de gurita_ta2005

Calamar pane

Se lasa bucatiile de calamar sa se decongeleze si se pun pe un servet de hartie pentru a absorbi apa. Intr-un castron amestecam cele 2 oua, punem faina cat cuprinde pentru a forma o compozitie...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 25.09.2013, 09:39
Bune or fi! N-am papat, dar n-as zice nu!
la 25.09.2013, 09:40
la 25.09.2013, 11:19
Super faina reteta ta!!! Bravo!!
la 25.09.2013, 11:45
la 25.09.2013, 12:27
Bun

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking