Ingrediente
- 1 kg midii proapete
- 350 g orez
- 50 ml +50 ml ulei masline
- 150ml vin alb sec
- 8 catei de usturoi mai mari
- 750 g rosii bine coapte
- 2 cepe
- 1 litru supa de legume
- o jumatate de lingurita de sofran
- o lingurita zahar
- o jumatate de lingurita de maghiran
- sare,piper dupa gust
- 1 ardei iute tocat marunt (optional)
Mod de preparare
Mai intai de toate curatam midiile de nisip si de mustati si le lasam in apa.
Intr-o tigaie punem 50ml ulei ,cand uleiul s-a incins adaugam sofranul ,lasam cateva clipe 4-5 sec ,adaugam o ceapa si 4 catei usturoi tocat marunt,la foc moderat.Cand incepe ceapa sa rumenesca foarte putin adaugam orezul spalat si-l prajim nitel,adaugam si 1 litru de supa de legume acoperim si lasam la foc mic.
Intre timp,intr-o alta oala, calim din nou cealalta ceapa si cu cei 4 catei de usturoi, adaugam vinul si peste 2 minute rosiile blasate si pasate ,lingurita de zahar, adaugam sare si piper dupa gust .
Acu-i si momentul sa adaugam si ardeiul iute taiat marunt ,lasam la fiert cam 10 minute dupa care adaugam midiile acoperim si le lasam 5 minute pana se deschid toate,care nu s-au deschis le aruncam.
Lichidul care s-a format de la midii il adaugam cu un polonic peste orez,cand orezul este gata adaugam din cratita cu midii peste orez .Amestecam incet tote ingredientele ,adaugam contimentele dupa gust,acoperim si lasam 5 minute sub capac pana la servire.Se serveste cu un pahar de vin alb! Se poate adauga si patrunjel tocat,cine vrea.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Midii cu orez ala Burgas" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|