Ingrediente
- 2.5 kg midii proaspete
- 1 punga taitei de orez
- 6 catei usturoi
- 1 ardei rosu
- 1 ardei iute
- 1 rosie
- 2 linguri ulei masline
- 100 gr unt
- 100 ml vin alb
- 200 ml smantana
- patrunjel verde
- sare
- 2 linguri freeze-dried asian seasoning[ curcuma, , ceapa verde, lamaie , piperverde, coriandru,usturoi , ghimbir, ardei rosu jalapeneo-uscate prin inghetare ]
Mod de preparare
Cochiliile de scoica se curata temeinic cu periuta,se trag firele ce ies din ele.
In uleiul amestecat cu unt se caleste usturoiul taiat ardeiul rosu cubulete si cel iute.
Adugati scoicile spalate , condimentele si stingeti cu vin .
Puneti si taiteii de orez direct ipeste scoici [ care au mai lasat lichid ] in wok.
La sfarsit puneti smantana , amestecati usor si asezonati cu patrunjel verde.
Eu am mai pus o rosie taiata cuburi la sfarsit pentru ca nu-mi parea gustul echilibrat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Midii cu sos catifelat si taitei de orez" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|