Creveti cu midii si orez

Postat de papabundetot in Fructe de mare
18 Iun 2013 | 5347 vizualizari
Creveti cu midii si orez

Probabil una din cele mai simple mancaruri pe care noi o adoram,are un gust deosebit si mai presus de toate este salvarea noastra atunci cand suntem infometati si nu vrem sa asteptam mult ca masa sa fie gata. Este o mancare extrem de simpla dar satioasa si gustoasa pe care o savuram ori de cate ori avem ocazia.

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • Orez la punga (cel care se fierbe cu tot cu punga ,Panzani,Uncle Bens etc.)
  • 500 gr midii congelate
  • 10 buc creveti decorticati
  • 150-200 ml smantana de gatit
  • sos soia dupa gust
  • o jumatate lingurita curry
  • 1-2 catei usturoi
  • ulei sau unt

Mod de preparare

Actiunea se desfasoara asa cum am spus,extrem de simplu si anume: Midiile desi congelate,se pun intr-un vas cu apa rece si in maximum 10 min s-au decongelat,se spala in mai multe ape si daca mai au alge se curata cu mana,crevetii si ei pot face putina baie ca nu le strica:),pana cand se dezgheata midiile,tocam 1-2 catei de usturoi marunt,incingem o tigaie cu cativa stropi de ulei ,adaugam si usturoiul,si il calim usoar (fara sa il ardem),adaugam apoi crevetii ,sos de soia,curry,amestecam bine (dupa gust sau posibilitati se poate adauga si putin vin alb,insa nu e obligatoriu),lasam crevetii pe foc cam 3 minute,dupa care adaugam si midiile spalate foarte bine,amestecam tot si lasam inca 3-4 minute pe foc. La final se adauga smantana de gatit ,se amesteca totul si daca vi se pare ca e prea subtire sosul se poate adauga putin amidon alimentar dizolvat in apa rece,si imediat sosul se va ingrosa.Pentru cine doreste se mai poate adauga la final zeama de la o jumatate de lamaie,dar in cazul in care ati pus deja vin este mai bine sa gustati inainte de a adauga si lamaie.

Orezul se fierbe conform instructiunilor de pe propriul ambalaj,se scurge de apa,taiem punga si il asezam intr-un castron,putem turna peste el putin ulei de susan (pentru a-i da un luciu frumos) si sos de soia pentru gust.Deasupra asezam midiile si crevetii si…sa tot mananci de cat de bun este totul.

Pofta mare!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti cu midii si orez" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paella cu fructe de mare si iepure

Postat de AlexTeacher

Paella cu fructe de mare si iepure

Incepe prin a curata crevetii: eu am ales creveti mari si e neaparata nevoie sa-i cureti – daca ai creveti mai mici, poti scapa sa zicem de la capitolul curatat. (Spaniolii nu prea...

Citeste continuarea

Orez cu peste si fructe de mare

Postat de cristeena20

Orez cu peste si fructe de mare

-Intr-o oala punem pestele congelat sa fiarba in apa rece cu sare , putin ulei de masline si 2-3 crengute de coriandru. Eu am folosit red fish congelat dar e bun si alt gen de peste-de preferinta...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.06.2013, 11:54
la 18.06.2013, 12:04
aici nu ma bag ca nu ma pricep ))
la 18.06.2013, 12:11
e o mancare tare usoara ,e buna mai ales seara ca se si face repede si e si cu putine calorii
la 18.06.2013, 13:58
la 18.06.2013, 14:03

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking