Ingrediente
- Avem nevoie de:
- Orez la punga (cel care se fierbe cu tot cu punga ,Panzani,Uncle Bens etc.)
- 500 gr midii congelate
- 10 buc creveti decorticati
- 150-200 ml smantana de gatit
- sos soia dupa gust
- o jumatate lingurita curry
- 1-2 catei usturoi
- ulei sau unt
Mod de preparare
Actiunea se desfasoara asa cum am spus,extrem de simplu si anume: Midiile desi congelate,se pun intr-un vas cu apa rece si in maximum 10 min s-au decongelat,se spala in mai multe ape si daca mai au alge se curata cu mana,crevetii si ei pot face putina baie ca nu le strica:),pana cand se dezgheata midiile,tocam 1-2 catei de usturoi marunt,incingem o tigaie cu cativa stropi de ulei ,adaugam si usturoiul,si il calim usoar (fara sa il ardem),adaugam apoi crevetii ,sos de soia,curry,amestecam bine (dupa gust sau posibilitati se poate adauga si putin vin alb,insa nu e obligatoriu),lasam crevetii pe foc cam 3 minute,dupa care adaugam si midiile spalate foarte bine,amestecam tot si lasam inca 3-4 minute pe foc. La final se adauga smantana de gatit ,se amesteca totul si daca vi se pare ca e prea subtire sosul se poate adauga putin amidon alimentar dizolvat in apa rece,si imediat sosul se va ingrosa.Pentru cine doreste se mai poate adauga la final zeama de la o jumatate de lamaie,dar in cazul in care ati pus deja vin este mai bine sa gustati inainte de a adauga si lamaie.
Orezul se fierbe conform instructiunilor de pe propriul ambalaj,se scurge de apa,taiem punga si il asezam intr-un castron,putem turna peste el putin ulei de susan (pentru a-i da un luciu frumos) si sos de soia pentru gust.Deasupra asezam midiile si crevetii si…sa tot mananci de cat de bun este totul.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti cu midii si orez" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|