Ingrediente
- o coasta de miel (rasa Suffolk) - 2kg
- 10 cartofi noi
- 1 morcov
- 100 ml ulei masline
- 200 gr cas de oaie mai vechi
- 1 lamaie - zeama
- 1 lingura oregano uscat
- 1 lingurita boia dulce
- 6 catei usturoi
- 1 legatura usturoi verde
- 1 legatura patrunjel verde
- sare
Mod de preparare
Se spala costita si se maseaza carnea cu un amestec de ulei masline , suc proaspat de lamaie , usturoi , boia , sare si oreganao .
Se lasa in acest bait cateva ore . Daca ai timp chiar o zi .
Se curata morcovul si se feliaza . Cartofii noi se spala , se feliaza si se sareaza .
Se aseaza carnea in tava tapetata cu hartie de copt .
Se pun legumele si casul sfarmat deasupra .
Se stropeste cu putin ulei de masline si se aduga usturoiul verde maruntit .
Procedura prevede sa fie impachetatare ermetica cu hartie . Eu n-am reusit 100% asa ca am impachetat suplimentar si in folie de aluminiu .
Dati tava la cuptor 90 minute dupa care despachetati cu grija [ se acumuleaza aer fierbinte ]si mai lasati 30 min. sa se rumeneasca .
Serviti mielul cu mult patrunjel verde presarat deasupra .
Daca ti-a placut reteta noastra "Miel in stil turcesc" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (28)
|