Miel noaten cu ciolan afumat, la cuptor

Postat de mihaelar63 in Oaie
22 Noi 2021 | 2147 vizualizari
Miel noaten cu ciolan afumat, la cuptor

 Sotul meu este mare amator de miel . Mai avem noi prieteni la fel de mari amatori .Deci nu a fost o problema sa terminam tava generoasa de friptura .  

Ingrediente

  • 2 kg miel noaten - pulpa si costite
  • 500 gr ciolan dezosat afumat
  • 500 ml vin rosu
  • 100 ml ulei sau untura de porc
  • 1 lingura rasa chimen
  • 1 lingura rasa boia rosie
  • 1 lingurita piper negru macinat
  • 2 cepe rosii
  • 1 ceapa alba
  • 3 catei usturoi
  • 1 lingura pasta ardei iute ungureasca
  • 1 lingura rasa cimbru uscat maruntit
  • 2 ardei iuti
  • patrunjel verde
  • ardei galben
  • sare

Mod de preparare

  1.  Bucatile de carne se spala bine si se sareaza, se presara cu boia, chimen macinat si piper.
  2. Costita a fost feliata bucati cam cat palma dar pulpa a fost lasata intreaga  .
  3. Deasupra se toarna vinul  si se lasa la marinat peste noapte .
  4. De cate ori va amintit mai intoarceti carnea .
  5.  A doaua zi la amiaza am scos carnea  din marinata .
  6. Se scurge bine pe un gratar [ eu am acela de inox de4 la cuptorul cu microunde ] .
  7.  Carnea de miel se prajeste bine in ulei  pe toate partile  pana se rumeneste .
  8.  Grasimea rezultata dupa prajire eu am aruncat-o.
  9. Oricum la coacere carnea va mai elibera inca grasime
  10. Transferati   carnea intr-o tava . O ungeti cu pasta ungureasca de ardei .
  11. Deasupra se pun e ceapa si usturoiul feliate  .
  12. Presarati cimbrul maruntit .
  13. Ciolanul afumat si dezosat de porc se taie felii si se aduga printre feliile de carne de miel .
  14. Afumatura va da un plus de gust fripturii .
  15. Turnati doua cani de apa si dati tava la cuptor pentru doua ore la 180 grade Celsius .
  16.  Taiati o bucata d ehartie de copt pe care o mototoliti si o treceti prin jetul de apa de la robinet .
  17. Se pune bucata de hartie peste carnea din tava . Aceasta nu va etanseiza perfect tava dar va lasa sa iasa aburul . In acelasi timp carnea nu se va ard ela prepararea indelungata . Acest truc il stiu de la Jamie Oliver si se poate aplica si la alte preparate  coapte la cuptor .
  18.   Cand friptura este suficient de patrunsa [ la mine iesea osul din carne , doar cum il atingeai :D ] . Se scoate hartia de copt si se mai lasa putin pana  ajunge la gradul de rumenire dorit .
  19.  La servire pentru prospetime si culoare am folosit ardei iute rosu , ardei gras galben si patrunjel .
  20.  Garnitura am avut cartofi rantaliti  si varza murata .
  21. Pofta  buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Miel noaten cu ciolan afumat, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Friptura de berbecut cu cartofi si usturoi-la cuptor

Postat de mihaelar63

Friptura de berbecut cu cartofi si usturoi-la cuptor

 Bucata de carne de berbecut se spala si se curata bine de pelite. Se tamponeaza cu un servet sa nu aiba exces de umiditate. Usturoiul se curata si 4 catei se taie in...

Citeste continuarea

Tocana de miel cu cartofi si dovlecel pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Postat de merisor67

Tocana de miel cu cartofi si dovlecel pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Preparam mai intai marinata. Amestecam otetul balsamic cu sosul de soia, adaugam condimentele si sarea si cu acest amestec masam bine carnea de pe oase, apoi punem oasele in caserola pentru...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.11.2021, 20:01
la 22.11.2021, 20:04
Tare mult îmi place friptura de miel...
la 22.11.2021, 20:23
Mai ai, ca ma urc pe bicicleta si vin acu
la 22.11.2021, 21:34
la 22.11.2021, 21:50

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking