Miez de lapte cu mamaliguta gratinata

Postat de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri
13 Mai 2013 | 4172 vizualizari
Miez de lapte cu mamaliguta gratinata

Ai mei au servit cu asa pofta de parca nu au mancat mamaliguta in viata lor .:))) Si , nu pot uita sa mentionez ca farfuria o am de la bunica si cusatura de la mama . Sper sa-mi poarte noroc la concurs !!!

Ingrediente

  • 3 cutii miez de lapte natur de la Delaco
  • 300 gr mozarella Delaco
  • 500 gr faina malai
  • 100 gr unt
  • 1.5 l apa
  • sare
  • 200 gr bacon
  • 200 gr kaizer afumat
  • rosii, salata verde , ceapa verde pentru decor .

Mod de preparare

 Apa se pune la fiert , se sareaza , se adauga untul si se toarna faina de malai in ploaie ,amestecandu-se incontinuu cu un tel .Mamaliga sa fie potrivit de tare .

Kaizerul se taie cubulete si se prajeste intr-o tigaie de teflon pana devine crocant .

Pentru gratinare se foloseste o forma de briose uriase , sase/ tava . Fiecare locas se tapeteaza cu o felie mare de bacon care la coacere va elibera suficienta grasime pentru gratinare .

Se umple forma pe jumatate cu mamaliga , se pune o felie de mozzarella ,apoi  se completeaza cu mamaliga . Se incheie cu o lingura de grasime rezultata de la prajirea kaizerului .

Se da tava 15 minute pentru gratinare la cuptorul in prealabil incalzit .

Se acopera tava de briose din mamaliguta cu o alta tava si se rastoarna cu grija .

Serviti mamaliguta gratinata cu miez de lapte , deasupra presarat cu cubulete de kaizer si legume preferate .

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Miez de lapte cu mamaliguta gratinata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv cu cascaval si ceafa afumata, in aluat de bere si jumari

Postat de merisor67

Aperitiv cu cascaval si ceafa afumata, in aluat de bere si jumari

Punem untul la topit si luam jumatate din el, iar peste cealalta jumatate adaugam uleiul, lasam sa dea in clocot si punem o mana de faina. Omogenizam repede pe foc si dupa doua minute stingem...

Citeste continuarea

Briose aperitiv

Postat de simona72

Briose aperitiv

Aluatul l-am facut la masina de facut paine si am pus ingredientele in ordinea enumerata mai sus. Dupa ce masina mi-a framintat aluatul, l-am intins cu sucitorul pe masa de lucru unsa cu putin...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.05.2013, 21:44
Ce bine arata!!!
la 13.05.2013, 21:53
O, ce bun arata!
la 13.05.2013, 21:59
la 13.05.2013, 22:01
miezul asta de lapte face minuni!
la 13.05.2013, 22:07
place mult

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking