Mille feuille de piure de dovleac si rata "confiată"

Postat de ctlina in Mancaruri cu carne
23 Ian 2016 | 2762 vizualizari
Mille feuille de piure de dovleac si rata "confiată"

Va propun o reteta de sarbatoare delicioasa si usor de facut.... Pulpele de rata "confiate", sunt o delicatesa din bucataria franceza. Carnea este gatita cel putin 2 ore, in grasime fierbinte de rata. Apoi este acoperita cu grasime de rata si conservata in borcane . Aproximativ in acelasi mod ca si la confit de rata se procedeaza si cu carnea de porc, de iepure etc, adica se gatesc foarte lent in grasime apoi se depoziteaza la rece pentru cateva luni bune. Carnea devine astfel foarte frageda si suculenta.  (sursa: Wikipedia)

Ingrediente

  • 700 g de dovleac
  • 3 cartofi mijlocii
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa esalota
  • 1-2 catei de usturoi
  • 2 pulpe de rață confiate
  • 2 linguri de bulion
  • 150 ml de apa
  • sare, piper, nucsoara
  • boia de ardei
  • patrunjel tocat

Mod de preparare

Pregătiți piureul de dovleac: 

Se curata de coaja dovleacul, cartofii si morcovii.

Se taie cubulete. 

Le punem in oala minune, le acoperim cu apa, punem sare si fierbem 10-15 minute de cand incepe sa suiere. 

Scurgem legumele (pastram apa). 

Mixam legumele, le condimentăm cu sare, piper, nucsoara 

Adaugam apa de gătit, dacă este necesar (în mod normal, nu este nevoie deoarece dovleacul este imbibat de apa). 

Pregătiți carnea:

Pulpele se scot din grasime (indepartati cat mai multa grasime de pe pulpe).

Se incalzesc in tigaie timp de 10 minute pana se rumenesc bine.

Le scoateti si indepartati pielea. Carnea se indeparteaza de pe os si se marunteste.

Curatati si taiati marunt ceapa si usturoiul.

Se prajesc cu un pic de grasime de la pulpe.

Puneti carnea maruntita, bulionul diluat in apa si reveniti aproximativ 10-15 minute. Condimentati.

Pe o placa de cuptor puneti 4 forme de inox (cercuri, patrate).

Puneti un strat de piure de dovleac, un strat de carne si terminati cu un strat de piure.

Se coace 15-20 minute la 200 ° C.

Cu ajutorul unei spatule depunem cu grija forma de inox plina pe o farfurie.

Indepartați forma de inox si decorati  cu boia de ardei si patrunjel tocat.

Serviti fierbinte simpla sau cu o salata verde, muraturi....... este un deliciu.

Pofta Buna!!!!

http://leblogdecata.blogspot.com/2015/12/mille-feuille-de-piure-de-dovleac-si.html

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mille feuille de piure de dovleac si rata "confiată"" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tajine de ied

Postat de simona72

Tajine de ied

In primul rand carnea se spala, se sterge cu un prosop absorbant de hartie si se taie bucatele. Se pune la incins o tigaie cu 3-4 linguri ulei de masline si prajim carnea pe toate partile. Scoatem...

Citeste continuarea

Ardei umpluti- Punjene paprike

Postat de ctlina

Ardei umpluti- Punjene paprike

Curatam si taiem ceapa marunt. Calim ceapa in uleiul de masline, adaugam orezul si-l calim pana devine translucid. Adaugam 10 cl de apa si lasam pe foc pana cand apa se evapora. Intr-un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.01.2016, 15:24
vin la masa
la 23.01.2016, 15:26
super!
la 23.01.2016, 15:26
la 23.01.2016, 15:43
arata super! -:bd
la 23.01.2016, 16:21
Super bun!!!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking