Mille-Feuille Cu Capsune

Postat de gatiticuspor in Dulciuri
11 Apr 2013 | 4054 vizualizari
Mille-Feuille Cu Capsune

Reteta cu numarul 99 inca una si ma duc sau ajung la 100 :))!!!

Ingrediente

  • 500 g aluat de foietaj
  • 600 ml frisca
  • 500 g capsune
  • zahar pudra pentru ornat

Mod de preparare

Taiati aluatul de foietaj in dreptunghiuri 10cm X 7cm.

Tapetati o tava de cuptor cu hartie de copt apoi asezati dreptunghiurile de aluat, acoperiti cu un alt strat de hartie de copt si puneti o tava deasupra pentru ca foietajul sa ramana plat. Coaceti in cuptorul incins la 200C/gaz 6/400F pentru 10-15 minute sau pana ce aluatul capata o culoare aurie. Lasati aluatul sa se raceasca apoi presarati cu zahar pudra.

Mixati frisca pana ce obtineti o compozitie omogena apoi ornati jumatate din dreptunghiurile obtinute cu frisca. Taiati capsunile in rondele sau felii subtiri (pastrati 6 capsune pentru a prepara un sos) Asezati un strat de capsune apoi inca unul de frisca. La final asezati restul dreptunghiurilor de foietaj si pudrati cu zahar.

Eu am servit cu un sos de capsune preparat astfel: taiati 6 capsune in cuburi mici si puneti-le intr-o cratita cu 6 linguri de zahar, lasati sa fiarba la foc mic pana ce sosul se ingroasa, amestecand continuu sa nu se prinda.

POFTA BUNA!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mille-Feuille Cu Capsune" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert fursecuri cu ovaz, ciocolata si merisoare

Postat de Oana

Desert fursecuri cu ovaz, ciocolata si merisoare

Mai intai, mixeaza untul moale cu zaharul, pana devine cremos. Pune apoi pe rand cate un ou, mixand in continuare. Adauga vanilia. Amesteca intr-un bol faina alba, faina de ovaz,...

Citeste continuarea

Tarta cu capsuni

Postat de medioto59

Tarta cu capsuni

Aluatul Pregatim aluatul de pe o zi pe alta Mixam untul moale cu praful de sare si zaharul. Incorporam oul si mixam. Adaugam coaja rasa de lamaie si portocala apoi faina in ploaie si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.04.2013, 16:49
Simplu, rapid și delicios!
la 11.04.2013, 16:52
minunate!
la 11.04.2013, 16:54
arata bine, e gustos si rapid
la 11.04.2013, 16:58
la 11.04.2013, 17:33

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking