Minciunele (Uscatale)

Postat de MotanLaOale in Prajituri
24 Noi 2012 | 37474 vizualizari
Minciunele (Uscatale)

De mult vreau sa le fac. Le-am facut dupa Jurcovan. Foarte bune au iesit!

Ingrediente

  • 1 ou intreg
  • 2 galbenusuri
  • 100ml smantana
  • 30g unt
  • 20ml rom
  • un praf de sare
  • Faina cat cuprinde (370g)
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele intr-un castron si se pune faina pana devine un aluat nelipicios.

Se framanta pe masa indoindu-l mereu sub podul palmei de la margine spre mijloc, sa incorporeze cat mai mult aer.

Cand este gata (are basicute daca este taiat) si strange ca o bila si se pune intr-o falie sa nu se usuce 10 minute.

Dupa 10 minute se intinde in foaie subtire (2-3 mm) cu sucitorul pe masa infainata.

Se taie in fasii de 3-4 cm si in romburi de 8-10 cm.

Se face o taietura pe mijlocul fiecarui romb si se trece unul din capate prin ea formand un nod.

Dupa ce s-au pregatit toate sa prajesc in baie de ulei la foc potrivit.

Se scot pe hartie absorbanta.

Se pudreaza cu zahar pudra cu aroma de vanilie.

Se pot consuma cu dulceata de orice fel, miere, sau simple cu zahar.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Minciunele (Uscatale)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (45)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Guguluf cu sos de ciocolata

Postat de aliliana

Guguluf cu sos de ciocolata

Albusurile au fost separate de galbenusuri. Albusurile le-am batut spuma cu 30 ml apa si un praf de sare, dupa care am adaugat pe rand lingura cu lingura, zaharul. Prin mixare a rezultat o bezea....

Citeste continuarea

Prajitura cu cirese

Postat de rocsi_1612

Prajitura cu cirese

Spalam bine ciresele, indepartam coditele si le scoatem samburii. Ouale, de la temperatura camerei, le separam. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le mixam cu zaharul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.11.2012, 22:13
Ooooooooooo da' ai minciunit nu gluma
la 24.11.2012, 22:13
la 24.11.2012, 22:19
Vladimir, vrei sa ne minciunesti?
Ce bune sunt!
la 24.11.2012, 22:21
Cat de frumoase sunt! Si stiu ca sunt foarte bune minciunelele astea!
la 24.11.2012, 22:23
Ce buneee

Vezi toate comentariile (45)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking