Mingi de zapada

Postat de nadina73 in Dulciuri
1 Apr 2010 | 17636 vizualizari
Mingi de zapada

migaloase dar merita tot efortul sant extraordinar de bune super super bune

Ingrediente

  • balat:
  • 8 oua
  • 370 g zahar
  • 8 linguri apa fierbinte
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • 250 g faina
  • CREMA:
  • 400 g unt
  • 300 zahar pudra
  • 400 lapte
  • 4 linguri faina
  • esenta rom 1 sticluta
  • esenta vanilie 1 sticuluta
  • GLAZURA:
  • cacao,apa fiarta , zahar praf si putin ulei
  • DECOR.bombonele-optional

Mod de preparare

BLAT:

se amesteca bine 8 galb cu zaharul si apa fiarta se mixeaza bine apoximativ 15-20 minute pana se face o spuma albicioasa,dupa care se pune cacao ,prafu de copt si faina si se mixeaza foarte bine apoi se pun albusurile batute bine (fara nimic ,doar albusurile batute )si nu se mai mixeaza se ameteca cu o paleta

Se pune blatu intr-o tava unsa si cu o folie de aluminiu (de care aveti) si se pune la cuptor pentru 10 minute la foc maxim apoi inca 20 de minute aproximativ la foc normal,va creste destul de mult sa fie tava inalta.

Se lasa la racit apoi se taia in doua pe orizontala,dupa care se taia cu un capacel mic sau un paharel de tuica  din ambele blaturi care apoi vor fi umplute cu crema

CREMA:

se freaca bine untul cu zaharul praf,intre timp se pune laptele pe foc amestecat cu faina si se amesteca bine pana se imgroasa aceste pep ,dupa care se lasa la racit,iar cand sa racit se ameteca cu untul,se pune cate putin nu tot odata altfel se taie crema,apoi se adaouga esenta de vanilie si rom

Se umplu mingile cate 2 si pe laterale inclusiv dupa care se dau prin nuca de cocos iar deasupra de pune glazura si bombonele

E adevarat sant putin migaloase dar......................MERITA

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mingi de zapada" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu ness si krant

Postat de Constelatialeu

Prajitura cu ness si krant

Blat: Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare,se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea tare. Peste albusuri se adauga galbenusurile si se omogenizeaza. Apoi faina si nuca...

Citeste continuarea

Cheesecake cu ricotta si cirese

Postat de comanligia

Cheesecake cu ricotta si cirese

Se incinge cuptorul la 180°c . Se unge cu unt o forma(23 sau 25 cm) de tarte mai inalta inclusiv peretii. Se amesteca faina cu untul rece(dat prin razatoarea mare),se adauga zaharul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.04.2010, 00:48
uau asta da ,mai ai ?arata de numa numa,felicitari
la 02.04.2010, 10:11
la 03.04.2010, 22:56
cred ca sant foarte buneam si eu o reteta si imi plac mult
la 04.04.2010, 13:06
la 05.04.2010, 01:39
HRISTOS A INVIAT! MULTUMESC TARE MULT

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking