'Mingiute' de carne cu sos marocan

Postat de CaroleCuisine in Mancaruri cu carne
14 Ian 2012 | 3637 vizualizari
'Mingiute' de carne cu sos marocan

O mancarica foarte buna si foarte usor de facut.Noi am servit-o cu piure'special'.Zic special pentru ca am tot mancat la un anumit restaurant acest piure si am incercat sa-l reproduc si....................mi-a iesit!

Ingrediente

PENTRU SOS
  • 500 g carne tocata
  • 1 leg de patrunjel
  • 5 rosii
  • 3 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri de paprika
  • 2 linguri de chimion
  • 3-5 oua
  • sare,piper    
PENTRU PIURE : 
  • 5 cartofi
  • 75 g de unt
  • 200 ml smantana
  • sare
  • piper

Mod de preparare

SOS: Tocam marunt patrunjelul,il amestecam cu carnea,cu paprika,1 lg chimion,sare si piper.Formam 'mingiutele',pe punem intr-o tigaie cu ulei incins si le prajim.

Le scoatem,pastram uleiul si in el calim ceapa si usturoiul.Dupa ce se caleste ceapa,adaugam rosiile,paprika si chimionul. Le lasam pe foc 5 -7 minute amestecand usor. Peste acest sos spargem cele 3 oua si le lasam pe foc timp de 5 minute.Acoperim cu capacul. Presaram patrunjel si servim. 

 Piure: Bagam cartofii in cuptor pentru 50/60 minute la 250 grade

Intre timp topim untul si il amestecam cu smantana,saram si piperam.
Decojim cartofii,si ii pisam cu o furculita sau cu aparatul pentru pisat,dupa care turnam peste smantana amestecata cu untul.
Amestecam incet cu o lingura si servim
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "'Mingiute' de carne cu sos marocan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Mancare de cartofi cu ardei copt si carnati

Postat de katty

Mancare de cartofi cu ardei copt si carnati

Crestam carnatii in 2-3 locuri si ii punem la rumenit intr-o cratita in uleiul incins. Cand s-au rumenit frumos pe toate partile ii scoatem intr-o farfurie. In uleiul ramas calim ceapa tocata fin....

Citeste continuarea

Ardei umpluti

Postat de vasimur

Ardei umpluti

Se curăță ceapa și se spală bine, la fel și roșia. Se taie ceapa mărunt, se toarnă ulei într-o tigaie și se pune ceapa la prăjit. După ce se inmoaie ceapa, se pune și roșia...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.01.2012, 14:36
la 14.01.2012, 15:11
la 14.01.2012, 16:18
bun bun
la 14.01.2012, 16:52
Delicios
la 14.01.2012, 17:14

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking