Ingrediente
PENTRU SOS
- 500 g carne tocata
- 1 leg de patrunjel
- 5 rosii
- 3 cepe
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri de paprika
- 2 linguri de chimion
- 3-5 oua
- sare,piper
PENTRU PIURE :
- 5 cartofi
- 75 g de unt
- 200 ml smantana
- sare
- piper
Mod de preparare
SOS: Tocam marunt patrunjelul,il amestecam cu carnea,cu paprika,1 lg chimion,sare si piper.Formam 'mingiutele',pe punem intr-o tigaie cu ulei incins si le prajim.
Le scoatem,pastram uleiul si in el calim ceapa si usturoiul.Dupa ce se caleste ceapa,adaugam rosiile,paprika si chimionul. Le lasam pe foc 5 -7 minute amestecand usor. Peste acest sos spargem cele 3 oua si le lasam pe foc timp de 5 minute.Acoperim cu capacul. Presaram patrunjel si servim.
Piure: Bagam cartofii in cuptor pentru 50/60 minute la 250 grade
Intre timp topim untul si il amestecam cu smantana,saram si piperam. Decojim cartofii,si ii pisam cu o furculita sau cu aparatul pentru pisat,dupa care turnam peste smantana amestecata cu untul. Amestecam incet cu o lingura si servim Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "'Mingiute' de carne cu sos marocan" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|