Mingiute de cascaval

Postat de ionix in Aperitive / Garnituri
5 Dec 2009 | 5158 vizualizari
Mingiute de cascaval

reteta o am de la soacra-mea care o are dintr-o revista... nu mai stim ce revista pt ca era o foaie decupata :D:D

Ingrediente

  • 250 g cascaval
  • 3 oua
  • 2-3 linguri cu faina
  • o legatura de marar
  • sare si piper
  • pesmet

Mod de preparare

 

Cascavalul se da pe razatoare, pe ochiurile mici ale razatoarei. Doua oua se bat si se amesteca cu cascavalul. Se adauga  faina usor pentru a nu face cocoloase si amestecand pana se incorporeaza bine. 

Mararul se toaca marunt si se pune peste compozitie amestecand bine pentru a dispersa in mod egal mararul. Se mai pune sare si piper dupa gust.

Se fac mingiute mici care se dau printr-un ou batut, se pune sare si piper iar apoi se dau bine prin mult pesmet pentru a nu curge mai apoi cascavalul in momentul prajelii.

Intr-un ceaun se pune la incins ulei, sa fie destul de mult cat sa balteasca mingiutele.

Cand uleiul este foarte bine incins se pun mingiutele. Trebuie avut grija ca se fac foarte repede. De preferat ar fi ca mai intai sa faceti toate mingiutele si apoi sa le prajiti. Se scot pe niste servetele pentru a se scurge bine de ulei.

Se mananca atat calde cat si reci.

 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mingiute de cascaval" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Placinta cu mozzarella si rosii

Postat de aliliana

Placinta cu mozzarella si rosii

Pentru blat, intr-un bol se amesteca untul, faina, sarea, praful de copt. Se adauga smantana, apa si oregano. Se amesteca bine pana rezulta un aluat nelipicios. Se tine la rece cca juma' de ora....

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.12.2009, 14:36
ce imi place ca sunt cu verdeata!
la 05.12.2009, 14:57
sunt si foarte bune... poti pune si branzica in loc de cascaval...
la 05.12.2009, 15:22
la 05.12.2009, 15:23
sunt foarte bune evident !!!
la 05.12.2009, 15:30
asa-i Rivka... mie-mi plac calde mai mult, desi pap mai putin pt ca-s prajite... dar sunt bune si nu absorb ulei mult... nu-s gretoase deloc...

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking